ANNONS

Det uppror mycket nar ens barn hamnar pa akuten (emergency room)

Karaste vanner,

Jag har haft en jobbig men innehållsrik vecka, men det värsta var nar Erika hamnade pa akuten pa UCLAs sjukhus i Santa Monica som jag ar sa väldigt bekant me pga av mammas sjukhusvistelser. Erika hade kannt sig mycket trott och slut de senaste dagarna och hettan i Los Angeles har ju inte gjort saken bättre for någon som har latt for att bli uttorkad.

IMG_3309
IMG_3305

Det galler att dricka mycket vatten nar det ar sa hett och jag dricker otroligt stora mängder av den varan, men det var nog samre med Erika, Hon erkande att det var en dag da pressen fran skolan att prestera pa hogsta niva var sa pataglig att hon nastan inte drack nagot vatten alls.

Sa vi tog oss till Malibu Urgent Care dit vi alltid aker nar det ar nagot men den har gangen kom vi tre minuter efter stängningstid och blev inte insläppta… Fy! Vi bestämde oss sålunda att aka till Santa Monica Urgent Care som ar affilierad med UCLA. Dar förvägrades jag att komma in pga att Erika nu ar fyllda 18 ar och läkaren sa att hon direkt måste till akuten for hennes blodtryck var alldeles for lagt och hon var i behov av dropp. Som ni ser pa bilderna var det precis vad hon fick.

Daremot hade vi oturen att träffa en mycket nonchalant lakare pa akuten som inte tog manga tester alls och nar jag åkte hem for att lämna hem Scooby som satt i bilen hann hon bli UTSKRIVEN!

Ve och fasa, allting andrar sig nar ungarna blir 18 ar! Jag ringde och försökte fa tag i läkaren men den snorkiga sjuksköterskan sa minst fem ganger innan jag la pa luren att Erika kan prata for sig själv eftersom hon ar 18 ar. Tydligen gick det ju inte sa bra for, enligt bada vara meningar, borde fler tester goras. Hon mar ju fortfarande inte alls bra. Jag tanker att vi i alla fall åker till Malibu urgent Care imorgon, man måste ju kampa med nabbar och klor vad det galler sjukvård, Jag har stridit for mamma i nästan TIO ar nu med hennes halsa sa jag ar, utan att skryta, ett proffs pa att fa lakare att gora som jag vill. Sa synd att jag lämnade Erika pa akuten ens for en kort tid! Men vi far hoppas pa att Erika far bli ordentligt undersökt imorgon.

AfterlightImage

Idag har mamma suttit uppe vilket har varit ovanligt sedan hon fick den har hemska lunginflammationen och det gör mig verkligen sa glad och nöjd att hon kan hanga med. Härligt att kunna krama mamma da det känns mycket bättre an da hon ligger i sangen. Kolla Scooby pa bilden. Han vill saga något, och kräver som vanligt mycket uppmärksamhet.

IMG_3356_Facetune_17-10-2020-23-40-29
IMG_3121

IMG_3129_Facetune_18-10-2020-01-31-57

Det har var från i torsdags kväll da Erika och jag gick ut pa restaurang, till ett stalle i Santa Monica som heter Wally’s som jag varmt kan rekommendera. Toppen bra service med superb mat. Kul med alla flaskor också…

IMG_3146_Facetune_15-10-2020-23-47-27

Servitörerna maste ha trott att Erika ar 21 ar gammal eftersom ingen reagerade da jag bestallde vin at henne ocksa. Erikas vin som jag for övrigt drack upp nästan själv, da hon inte madde sa bra. Ni kanske vet att åldersgränsen for alkohol ar 21 i USA…

IMG_3164_Facetune_18-10-2020-01-51-22

Kolla vad radd jag ser ut har nedan! Inte kul om man ramlar nar man ska stila med akrobatik!

IMG_3201_Facetune_18-10-2020-00-30-14

Nu, mina vanner vill jag onska er en fin vecka framover och jag later er veta snart nog vad som hander oss har pa denna sidan jordklotet.

Varmaste hälsningar,

Gunilla

14
39

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Mordarpatrullen stod i beredskap nar mor o jag kom hem fran sjukhuset

Kara vanner,

Forst vill jag tacka sa innerligt mycket for allt det fina stod jag far från er vanner nar jag skriver har och pa Instagram.

Det ar naturligtvis en jobbig tid da mamma har varit och ar sa sjuk pga slarv av en caregiver. Ja, ni vet kanske att hon fick ”aspirations lunginflammation” da en caregiver lat näringen rinna in i sonden da hon lag platt pa sangen (vilket ar livsfarligt eftersom det orsakar lunginflammation).

IMG_2462_Facetune_26-09-2020-21-23-26

Jag trodde att David (killen ni ser nedan med mask pa sig) var en van och han kampade verkligen att jag skulle signera med en hospice som han företräder. Han ar en registrerad sjukskötare och kom ofta pa besök da mamma var inskriven i en annan hospice kallad True Care. Men nej da, någon van var han definitivt inte,  utan han fick säkert sin ficka oljad av pengar genom att signa upp mamma. Försäkringsbolagen betalar hospice vid signering.

IMG_2030_Facetune_24-09-2020-19-44-48

David visste mycket val att jag kampar hart for mammas överlevnad och han lovade mig guld och gröna skogar da jag slutligen skrev under pa hans hospice.

AfterlightImage

For att gora en lang historia kort kom hans bundsförvanter springande och motte oss, val hemkomna till huset med ett s.k. ”comfort kit” med lugnande och smärtstillande ”döds” medel som Lorazepam och morfin!

Monstret insisterade pa att jag skulle satta mig ned for att fa genomgång vad ”dodsmedicinerna” var for något (precis som jag inte visste, jag har gjort mig av med mycket narkotika da det inte ar första gången jag skriver under med hospice). Vad jag däremot ville och behövde var en förklaring av de mediciner som sjukhuslakarna hade skrivit ut, men ack, jag hade glömt att jag hade med mordarpatrullen att gora och denne meddelade mig att mamma inte skulle fortsatta med den medicinen hon fatt från sjukhuset utan nu skulle den bytas ut mot deras dödliga morfin etc.

Det dröjde inte manga minuter förrän vederbörande blev utslangd av mig och det känns sa väldigt gott i sjalen att gora sig av med sådant pack. Tank er själva, har kommer jag hem med mamma som nästan avled och ar själaglad, speciellt som mamma skiner som en sol, och sa kommer det in patrask som vill morda en maniska som inte har det minsta vark eller oro. Som tur ar har jag mycket skinn pa näsan och kan jag skota alla mediciner genom sonden själv sa mamma fick sin medicin av mig.

Vad jag däremot inte kan ar slemsugning etc sa jag kände att jag definitivt behövde 24 timmars vak efter att hon varit sa otroligt sjuk, aven pa sjukhuset.

IMG_1991_Facetune_23-09-2020-00-08-06

En av mina favoritbilder tagen samma kväll vi kommit hem från sjukhuset… Och nar det gällde overnattningsvaket som jag blivit lovad av David och som var mitt absoluta krav innan signering sa var snubben som kommit bara anställd till klockan 12,oo midnatt. Sedan INGEN alls. Det blev kamp igen(som vanligt) och snubben gick med pa att stanna till klockan fem pa morgonen. Sa det blev for mig att vakna varje timma pa natten for att se om han fortfarande var kvar, och det var han. All min verbala formaga ger oftast belöning och följande morgon stod ansvariga pa givakt for att gora det jag ville fa gjort for mamma.

Vet ni vad som ar det basta med Amerika? Att man kan stamma skitlusen ur bovlarna som gör fel och det gör jag, var sa saker! Det galler att man vet var skapet ska sta inom medicin och hälsovård om ni vet vad jag menar, inget ar utan kamp da jag inte har kunnat skaffa de basta halsoförsäkringarna som finns for mamma.

IMG_2432

Ett kapitalistiskt system funkar inte, ej heller ett socialistiskt nar det galler sjukvård sa jag undrar vad ni tycker. Svara mig gärna har ( jag ska bli bättre pa att svara har) eller pa min Instagram (thegunilla) dar jag ar mycket aktiv…

Det ar mycket pa gang nu inför det amerikanska presidentvalet och Erika ar uppeldad eftersom hon har mycket starka politiska övertygelser. Jag, som aldrig har rostat i USA ska rosta for första gången därför vi kan ju inte tillåta att Trump vinner ytterligare en gang. Bovelen har ju inte ens pa sig en mask nar alla andra har det…

IMG_1749

Nu, mina vanner, ar jag fardig att klappa ihop om jag inte sover sa god natt från mig och det blir god morgon for er därhemma Njut nu av dagen sa ska jag gora detsamma imorgon med lilla mamma, precis som jag gjorde idag och alla dagar som Gud ger oss tillsammans. Vad som ar underbart att veta ar att Herren välsignar och bevarar oss intill tidens ande.

Varmaste hälsningar,

Gunilla

16
49

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Tigern i mig vill klosa ihjal mammas misshandlare

Karaste vanner,

Har ar jag igen utrustad med mera ammunition an någonsin känns det som. Som en del av mina fans och vänner vet från min Instagram sa dog mamma nästan sondagen till måndagen (Memorial Day) och det var mycket svart for mig därför att hennes lidande var orsakat av en usel caregiver (vårdgivare).

Mamma hade lite hosta under fredagen och vi skickade efter en hospice sjuksköterska. (jag har mamma pa palliativ vard pga att jag behöver hjälp med sondskotseln och annat –  inte for att jag gar med pa att hon ska do vilket jag starkt motsätter mig eftersom det ar lika med mord i en dement persons fall).

Jag hade ett filippinskt ”vardpersonal par” boende hos oss och bada svarade JA pa frågan da sjuksköterskan frågade om mamma satt uppratt nar hon far sin matning… Detta var lögn eftersom jag kom pa djavulens vanvård.

Hon transporterades med en hoyer lift som vi alltid gör och har ar en video från fredagskvällen…img_1582

Pa lördagen var hon uppe igen och det ar klart, liksom pa fredagkvällen att hon var sjuk fastan hon inte hostade sa mycket som det som komma skulle…

IMG_5704
IMG_1626_Facetune_05-09-2020-23-57-49

Bilden – Det var otroligt hett pa Memorial Day weekend och mamma tacks med ett svalt lakan. Som tur ar bor vi sa nara havet dar det alltid finns en liten bris, men pa sondagen och måndagen stod vinden helt stilla.

Pa tva-tiden pa natten till sondagen väcktes jag automatiskt (inbyggd överlevnadsinstinkt) av att jag kande att nagot var verkligen fel. Jag gick upp pa övervåningen och in i mammas rum och vad mottes jag av dar? Djavulen till manlig caregiver lag utflakt SOVANDE pa den sang som jag ställt in bredvid mammas sjukhussang. Ve och fasa? Mamma lag vaken och viftade med handen, stum och mycket sjuk med huvudet mot den hårda spjälen som skyddar henne från att ramla ur sangen. Hon lag i fosterställning och helt PLANT! Vilken vedervärdig syn! Jag lovar er att hade jag varit man eller en fysiskt stark kvinna sa skulle jag ha gett honom ett kok stryk som han aldrig skulle glomma. Men jag tror faktiskt att mitt iskalla lugn skrämde honom anda mera. Jag sa efter han försökt bortförklara allt.

 • Var arbetsrelation ar over, du har fem minuter pa dig att ta din fru och dig själv ut härifrån.
 • Det lag två andra karringar, förutom frugan hans och sov i gasthuset och jag kravde att en av dom skulle komma och sitta med mamma. Denna skulle for övrigt ha vakat over mamma tillsammans med djavulen  for att ”lara” sig allt om mammas skötsel, men jag var den som sa ifrån. Min erfarenhet ar att sätter man två caregivers i samma rum sa blir det ett jadra kackel och Erika ligger ju och sover i rummet bredvid. Vet ni vad karringen sa?
 • Nej, jag ska inte jobba förrän imorgon bitti, jag vill inte ga upp. Da sag jag naturligvis rott.
 • Ut, bara UT och efter att hon rivit ihop sina tillhörigheter som var lika med en manads bohag sa fick jag ut vidundren.
 • Djavulens fru ursäktade sig sa mycket a sin mans vagnar och jag sa till henne.
 • Jag vet inte vad for slags relation du har till din man men vore jag som du skulle jag lämna honom. Han gar definitivt inte att lita pa.
 • Den tredje Filipinskan som hade någon heder i kroppen stannade kvar och vakade resten av natten over mamma som nu hostade ganska ofta.
 • IMG_1553
 • Pa eftermiddagen kom en annan liten Filippinska som faktiskt var bra, Priscilla, hon stannade hos mig och mamma natten till måndagen da mamma nästan dog av sin svara hosta.
 • Aldrig i hela mitt liv har jag hort någon hosta värre an stackars lilla mamma. Oavbrutet lag hon och hostade och hon höll verkligen pa att kvavas av slemmet hon hade i halsen. Det var förfärligt att se och nu var det bråttom. Mamma fick ingen luft och varken jag eller Priscilla visste vad vi skulle gora. Da kom Sonia, sjuksköterskan on call in och räddade med Guds hjälp mamma. Hon använde sig av den sugpump jag hade fatt av en annan hospice och fick ut en halvliter slem och näring som ju kommit upp i lungorna da hon legat felplacerad i sangen under matning, vilket ALDRIG far ske.
 • Idag har vi gjort lungröntgen pa mamma (svart att fa ned maskinen till huset) och resultatet ar vad vi redan visste – Aspirations lunginflammation.
 • IMG_5724
 • Scooby Boy ar med mig hela tiden och följer mig som min skugga…
 • Hur mar mamma nu, frågar manga och svaret ar att hon mar under omständigheterna ratt sa bra.  TACK GODE GUD. Jag har kampat hart for att fa medicin av hospice. Hon gar nu pa penicillin och steroider som hjälper mot inflammation och hon har fatt hostmedicin med kodein, allt genom g-tuben.
 • Men jag ar mycket orolig eftersom jag inte litar pa hospice och funderar starkt pa att ta mamma till sjukhuset imorgon lördag. Lakaren pa hospice som for övrigt halsade pa imorse har sa kraftigt reducerat hennes näring och vatten att jag måste fa en SECOND OPINION… Och sa ger inte den har hospice – IV fluids, vilket jag ar saker pa att mamma behöver.
 • Jag skriver mera till er men nu haller jag pa att klappa ihop av ren utmattning.

Jag lovar er, att om inte har,  sa pa Instagram halla er uppdaterade,

De allra varmaste hälsningar,

Gunilla

10
51

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00