ANNONS

Vi har nu bevittnat en vandpunkt i varldshistorien -Grattis till Biden

Kara vanner,

Vilken nagelbitare detta presidentval har varit for oss har i USA och världen runt. Att rostraknandet har tagit sa lang tid ar förbryllande och har mig vetligen inte hant förut. Men nu ar det avgjort – Joseph Robinette Biden Jr ar nu vald till USA’s 46 president! Gratulationer till honom och hans parti och alla hans anhängare som rostat pa honom, inklusive Persson familjen…

gettyimages-465470375-1

Erika, som ar mycket mer politiskt engagerad an jag,  sager att ”segern ar inte att Biden vann utan att Trump förlorade”. Detta pga att Biden fortfarande star for det djuptgående korrumperade systemet som existerar i USA och att han ar en glorifierad center partist.

Likval, att Biden redan nu agerar med det ansvar som skulle ha tagits for lange sedan beträffande Covid 19 pandemin ar ju tröstande. Biden ska redan pa måndag skapa en grupp av Covid 19 experter ”Task Force”som ska jobba fram en solid plan for att bekämpa den förfärliga pandemin som bara blir värre i spridning for varje dag som går, något som Trump verkligen i sin arrogans har låtit bli att prioritera.

I en diktatur som Trump administrationen mer eller mindre representerade sa var fruktan stor for att fa de mänskliga rättigheterna borttagna. Trump utpekade Amy Coney Barrett (följd av Justice Ruth Bader Ginsburgs dod) for att understödja hans fascistiska ideologi.

2019-07-23-rbg_2109

Foto: NPR

Supreme Court Justice Ruth Bader Ginsburg speaks with NPR in July.

Som ni alla vet sa tror jag att Jesus Kristus ar Guds son och världens frälsare. Det ar val kanske anledningen till att jag inte alltid har varit politiskt engagerad fastan jag verkligen brinner for vissa frågor,  som äldrevården etc. Jag vet och tror att den sista profetian i Bibeln som ännu inte har slagit in kommer att handa. (från trosbekännelsen) ”Jesus Kristus – därigenom igenkommande for att döma levande och döda”. Jag tror aven pa en ständig kamp i andevarlden och måste fa dela vad jag med fasa bevittnade i ett klipp som oroar. https://www.aftonbladet.se/tv/a/7KKA9B/pastorn-anglar-fran-afrika-hjalper-trump-vinna

Jag tror att predikanter som denna förstör for det uppriktigt kristna och jag kanner att anden fran denna individ inte ar av Gud utan av Satan – Vi lever i en materiell värld men styrs anda av den andliga, utan att vi vet det eller ej. Detta ar demoner inte anglar!

Unknown-4

Att president Trump inte avsäger sig ”tronen” frivilligt ar också ganska förväntat… Trump har ju lagt in om den ena stamningen efter den andra med anledning av vad han kallar ”massivt valfusk”. Jag tror att chanserna ar små att han ger upp fighten som ju sannerligen ar lönlös och att han med värdigheten i behåll skakar hand med var nya president som kommer att svaras in den 20 januari 2021.

Trump med sitt stor ego kommer att kampa in i det sista och tillsammans med vissa av de anhängare han har kan samhället bli mycket farligt. Vi alla som lever far se, men jag tror att vi har att gora med en mycket vansinnig man.

Kara vänner, jag skriver inte det har sista for att oroa, vi far verkligen hoppas att Trump tar sitt förnuft tillfånga och bevarar sin Legacy utan vald.

Jag önskar er alla en fortsatt trevlig helg och ta val hand om er därhemma. Corona härjar ju värre an någonsin sa var försiktiga. God bless you all.

De allra varmaste hälsningar,

Gunilla

0
12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det uppror mycket nar ens barn hamnar pa akuten (emergency room)

Karaste vanner,

Jag har haft en jobbig men innehållsrik vecka, men det värsta var nar Erika hamnade pa akuten pa UCLAs sjukhus i Santa Monica som jag ar sa väldigt bekant me pga av mammas sjukhusvistelser. Erika hade kannt sig mycket trott och slut de senaste dagarna och hettan i Los Angeles har ju inte gjort saken bättre for någon som har latt for att bli uttorkad.

IMG_3309
IMG_3305

Det galler att dricka mycket vatten nar det ar sa hett och jag dricker otroligt stora mängder av den varan, men det var nog samre med Erika, Hon erkande att det var en dag da pressen fran skolan att prestera pa hogsta niva var sa pataglig att hon nastan inte drack nagot vatten alls.

Sa vi tog oss till Malibu Urgent Care dit vi alltid aker nar det ar nagot men den har gangen kom vi tre minuter efter stängningstid och blev inte insläppta… Fy! Vi bestämde oss sålunda att aka till Santa Monica Urgent Care som ar affilierad med UCLA. Dar förvägrades jag att komma in pga att Erika nu ar fyllda 18 ar och läkaren sa att hon direkt måste till akuten for hennes blodtryck var alldeles for lagt och hon var i behov av dropp. Som ni ser pa bilderna var det precis vad hon fick.

Daremot hade vi oturen att träffa en mycket nonchalant lakare pa akuten som inte tog manga tester alls och nar jag åkte hem for att lämna hem Scooby som satt i bilen hann hon bli UTSKRIVEN!

Ve och fasa, allting andrar sig nar ungarna blir 18 ar! Jag ringde och försökte fa tag i läkaren men den snorkiga sjuksköterskan sa minst fem ganger innan jag la pa luren att Erika kan prata for sig själv eftersom hon ar 18 ar. Tydligen gick det ju inte sa bra for, enligt bada vara meningar, borde fler tester goras. Hon mar ju fortfarande inte alls bra. Jag tanker att vi i alla fall åker till Malibu urgent Care imorgon, man måste ju kampa med nabbar och klor vad det galler sjukvård, Jag har stridit for mamma i nästan TIO ar nu med hennes halsa sa jag ar, utan att skryta, ett proffs pa att fa lakare att gora som jag vill. Sa synd att jag lämnade Erika pa akuten ens for en kort tid! Men vi far hoppas pa att Erika far bli ordentligt undersökt imorgon.

AfterlightImage

Idag har mamma suttit uppe vilket har varit ovanligt sedan hon fick den har hemska lunginflammationen och det gör mig verkligen sa glad och nöjd att hon kan hanga med. Härligt att kunna krama mamma da det känns mycket bättre an da hon ligger i sangen. Kolla Scooby pa bilden. Han vill saga något, och kräver som vanligt mycket uppmärksamhet.

IMG_3356_Facetune_17-10-2020-23-40-29
IMG_3121

IMG_3129_Facetune_18-10-2020-01-31-57

Det har var från i torsdags kväll da Erika och jag gick ut pa restaurang, till ett stalle i Santa Monica som heter Wally’s som jag varmt kan rekommendera. Toppen bra service med superb mat. Kul med alla flaskor också…

IMG_3146_Facetune_15-10-2020-23-47-27

Servitörerna maste ha trott att Erika ar 21 ar gammal eftersom ingen reagerade da jag bestallde vin at henne ocksa. Erikas vin som jag for övrigt drack upp nästan själv, da hon inte madde sa bra. Ni kanske vet att åldersgränsen for alkohol ar 21 i USA…

IMG_3164_Facetune_18-10-2020-01-51-22

Kolla vad radd jag ser ut har nedan! Inte kul om man ramlar nar man ska stila med akrobatik!

IMG_3201_Facetune_18-10-2020-00-30-14

Nu, mina vanner vill jag onska er en fin vecka framover och jag later er veta snart nog vad som hander oss har pa denna sidan jordklotet.

Varmaste hälsningar,

Gunilla

14
42

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Mordarpatrullen stod i beredskap nar mor o jag kom hem fran sjukhuset

Kara vanner,

Forst vill jag tacka sa innerligt mycket for allt det fina stod jag far från er vanner nar jag skriver har och pa Instagram.

Det ar naturligtvis en jobbig tid da mamma har varit och ar sa sjuk pga slarv av en caregiver. Ja, ni vet kanske att hon fick ”aspirations lunginflammation” da en caregiver lat näringen rinna in i sonden da hon lag platt pa sangen (vilket ar livsfarligt eftersom det orsakar lunginflammation).

IMG_2462_Facetune_26-09-2020-21-23-26

Jag trodde att David (killen ni ser nedan med mask pa sig) var en van och han kampade verkligen att jag skulle signera med en hospice som han företräder. Han ar en registrerad sjukskötare och kom ofta pa besök da mamma var inskriven i en annan hospice kallad True Care. Men nej da, någon van var han definitivt inte,  utan han fick säkert sin ficka oljad av pengar genom att signa upp mamma. Försäkringsbolagen betalar hospice vid signering.

IMG_2030_Facetune_24-09-2020-19-44-48

David visste mycket val att jag kampar hart for mammas överlevnad och han lovade mig guld och gröna skogar da jag slutligen skrev under pa hans hospice.

AfterlightImage

For att gora en lang historia kort kom hans bundsförvanter springande och motte oss, val hemkomna till huset med ett s.k. ”comfort kit” med lugnande och smärtstillande ”döds” medel som Lorazepam och morfin!

Monstret insisterade pa att jag skulle satta mig ned for att fa genomgång vad ”dodsmedicinerna” var for något (precis som jag inte visste, jag har gjort mig av med mycket narkotika da det inte ar första gången jag skriver under med hospice). Vad jag däremot ville och behövde var en förklaring av de mediciner som sjukhuslakarna hade skrivit ut, men ack, jag hade glömt att jag hade med mordarpatrullen att gora och denne meddelade mig att mamma inte skulle fortsatta med den medicinen hon fatt från sjukhuset utan nu skulle den bytas ut mot deras dödliga morfin etc.

Det dröjde inte manga minuter förrän vederbörande blev utslangd av mig och det känns sa väldigt gott i sjalen att gora sig av med sådant pack. Tank er själva, har kommer jag hem med mamma som nästan avled och ar själaglad, speciellt som mamma skiner som en sol, och sa kommer det in patrask som vill morda en maniska som inte har det minsta vark eller oro. Som tur ar har jag mycket skinn pa näsan och kan jag skota alla mediciner genom sonden själv sa mamma fick sin medicin av mig.

Vad jag däremot inte kan ar slemsugning etc sa jag kände att jag definitivt behövde 24 timmars vak efter att hon varit sa otroligt sjuk, aven pa sjukhuset.

IMG_1991_Facetune_23-09-2020-00-08-06

En av mina favoritbilder tagen samma kväll vi kommit hem från sjukhuset… Och nar det gällde overnattningsvaket som jag blivit lovad av David och som var mitt absoluta krav innan signering sa var snubben som kommit bara anställd till klockan 12,oo midnatt. Sedan INGEN alls. Det blev kamp igen(som vanligt) och snubben gick med pa att stanna till klockan fem pa morgonen. Sa det blev for mig att vakna varje timma pa natten for att se om han fortfarande var kvar, och det var han. All min verbala formaga ger oftast belöning och följande morgon stod ansvariga pa givakt for att gora det jag ville fa gjort for mamma.

Vet ni vad som ar det basta med Amerika? Att man kan stamma skitlusen ur bovlarna som gör fel och det gör jag, var sa saker! Det galler att man vet var skapet ska sta inom medicin och hälsovård om ni vet vad jag menar, inget ar utan kamp da jag inte har kunnat skaffa de basta halsoförsäkringarna som finns for mamma.

IMG_2432

Ett kapitalistiskt system funkar inte, ej heller ett socialistiskt nar det galler sjukvård sa jag undrar vad ni tycker. Svara mig gärna har ( jag ska bli bättre pa att svara har) eller pa min Instagram (thegunilla) dar jag ar mycket aktiv…

Det ar mycket pa gang nu inför det amerikanska presidentvalet och Erika ar uppeldad eftersom hon har mycket starka politiska övertygelser. Jag, som aldrig har rostat i USA ska rosta for första gången därför vi kan ju inte tillåta att Trump vinner ytterligare en gang. Bovelen har ju inte ens pa sig en mask nar alla andra har det…

IMG_1749

Nu, mina vanner, ar jag fardig att klappa ihop om jag inte sover sa god natt från mig och det blir god morgon for er därhemma Njut nu av dagen sa ska jag gora detsamma imorgon med lilla mamma, precis som jag gjorde idag och alla dagar som Gud ger oss tillsammans. Vad som ar underbart att veta ar att Herren välsignar och bevarar oss intill tidens ande.

Varmaste hälsningar,

Gunilla

16
50

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00