ANNONS
PersonuppgifterCookies

Fredagens vintips: Österrikare med naturlig touch

/

Äntligen fredag – och smarriga nyheter på tillfälliga hyllan! En av dem är denna grüner veltliner från Österrike som bjuder på både njut och personlighet.

Är du nyfiken på orangevin, men har inte riktigt tagit dig i kragen och testat ännu så är detta ett bra instegsvin som faller in under eko- och biostämpeln. Vinet har vilat fyra månader i ståltank tillsammans med druvskalen, vilket skapat en fin struktur, en vackert gyllene ton – och orange touch utan att det blir too much.

Hur smakar det då? Jo, detta ofiltrerade, lätt molniga vin bjuder på gul stenfrukt i smakrik stil med lätt, elegant strävhet och stråk av mango, gräs, vitpeppar, färska örter och apelsin- och mandarinskal. Kul, snyggt, ärligt och härligt! Ett bra köp, med andra ord.

Hajszan Neumann Grüner Veltliner 2021 (94883), Österrike, 139 kr i TS.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00