ANNONS
PersonuppgifterCookies

Fredagstriss i fina flaskor

/

Favorit i fasta sortimentet: Paul Jaboulet Parallèle 45 Rouge, 124 kr. 
RÖTT. Franskt, fyndstämplat rödvin från en av Rhônedalens bästa producenter. Fruktigt och kryddigt. Det är medelfylligt, fin frukt av björnbär, skogshallon, lätta blyertstoner och saftiga plommon med svartpeppar som sjunger till i slutet. Till höstens grytor och gratänger. Bouef Bourginon? Ja tack!

Måste-köp som släpps i tillfälliga sortimentet idag: Bernard Fouquet Le Marigny, 189 kr. 
VITT. Chenin blanc at its best från vingårdsläge i Vouvray. Det bjuds på gul stenfrukt, en droppe honung, örter, grillad citron och päron med frisk syra – men frukten upplevs ändå som sötmogen = BÄSTA KOMBON. Njut i glas med stor immig kupa. Drick som det är. Blunda. Stanna i lyckan.

Värd en beställning: La Spia Valtelina Superiore PR28, 249 kr.
RÖTT. Utmärkt vin på druvan nebbiolo, från de svala norra delarna av Italien. Det här är det ultimata höstvinet som gifter sig med svamprisotton och viltgrytan. Här finns struktur men också en rödbärig smekning – det är mogna körsbär, pigga nypon, rosa trädgårdsrosor, en nypa kanel och ett knippe örter samt fin fräschör. Urgott! Drick svalt.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00