ANNONS
PersonuppgifterCookies

3 läckra rödpangare i dagens TS-släpp

/
BCB1C670-9EAA-4D11-B6DE-7B51FAA01694

Det är fredag, vi är mitt i sommaren och det är tillfälligt släpp på Systembolaget – en tid då man har chans att hitta lite roligare grejer att putta in i vinskåpet, eller knäcka och njuta relativt omgående till fredagsmyset.

Här kommer tre bra val som jag själv provat de nya årgångarna av, alla röda som kärleken – och som bjuder på karaktär, smakrikedom och flytande lycka. Vad satsar ni på?

Logan Weemala Pinot Noir 2021 (90251), Australien, 145 kr.
Från ”down under” kommer denna pinot noir, som bjuder på både rik frukt och en elegant palett. Det bjuds på toner av pigga körsbär, mogna jordgubbar, viol och en pikant liten kryddighet som klingar ut i eftersmaken. Fin struktur och härlig fräschör. Ett delikat vin att korka upp till exempelvis grillade kycklingen. Från samma producent släpps också en skalmacererad pinot gris, Logan Clementine Pinot Gris, vars nya årgång jag inte provat – men som jag verkligen diggade förra året. Somrigt och orangefruktigt med fräschör och karaktär!

Les Champauvins Domaine Grand Veneur 2020 (93682), Frankrike, 159 kr.
Det står ”FYND” stämplat över hela den här flarran.

Det här är en Côtes du Rhône i världsklass. Här i finner vi den klassiska GSM-blenden, alltså druvorna grenache, syrah och mourvèdre – tillsammans binder de en vacker bukett av generös mörkröd frukt, torkade örter, integrerade fatkryddor och mullig struktur. Ditt grillvin ikväll? Oh yes! Sippade på detta till en bra bit grillat kött med potatisknyten och bea, och det var amazing.

Supersónico Frontonio Garnacha 2019 (94552), Spanien, 239 kr.
Från Valdejalón i nordöstra Spanien har denna elektriska garnacha rest – det tackar vi för! Här får du nämligen ett spanskt litet guldkorn som bjuder på massvis med röda bär, det är skogshallon och körsbär, toner av viol, en frisk fläkt som av eucalyptus, en knivsudd vanilj och ett drag peppar – och en läcker mineralton mitt i allt. En liten skvätt av druvan macabeo finns också i vinet, vilket bidrar till en viss frisk, floral kick. Kul, energiskt – och jäkligt gott!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00