ANNONS
PersonuppgifterCookies

Läskande läckerheter att svalka sig med

/
97C4D7EE-62FA-4E2E-80AC-933CB3FDFC51

I don’t know about you, men jag är i alla fall konstant svettig – och törstig – i denna kvava sommartid. Men nej, jag klagar ICKE. Istället häller jag upp några ljuvligt svalkande droppar i glaset. Här kommer tre tips på favoritpavor som läskar just nu. Salud!

1. Jurtschitsch Langenlois Riesling 2021 (2939), Österrike, 150 kr.
Här var det piggt i glaset! Ljuvlig doft av vit persika, gråpäron, gröna äpplen, citrus och kvitten. Munkänslan är citronpigg, syrlig och energisk. Det vattnas i munnen, och dess lite salta finish gör det extra smarrigt till sommarens skaldjur. Räkfrossa, anyone?

2. Bourgogne Blanc Jurassique J M Brocard 2020 (5688), Frankrike, 135 kr.
Mm, Brocard in my heart! Här får du ett riktigt snyggt vin på chardonnay från vingårdar precis utanför Chablis, för priset alldeles utmärkt! Fin friskhet och frukt, med personlighet och inte minst identitet. Äpplen, citrus, macadamianötter och ett knippe örter. Hit med flarran!

3. Gérard Bertrand Picpoul de Pinet 2021 (79175), Frankrike, 109 kr.
Ett vitt vin som keeps on giving, smaken är lång, vinet är charmigt aromatiskt och balansen mellan frukt och syra är kanon! Smak av gröna äpplen, persika, gröna örter, lime och mineral. SLURP!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00