ANNONS

Välkomna hösten med rödvin och vilt

/
IMG_4168

Viltgryta och rödvin som får en att gå upp i brygga? Ja, tack – hösten känns inte så tokig ändå. Lagade en yummy renskavspanna i fredags, säsongens bästa comfortfood. Och vet ni? Den var typ godare idag! Recept (för 4 portioner) kommer här. Bacon, grädde, smör… Winter is coming, bäst att jobba på hullet?

Du behöver:
• Smör att steka i
• 1 gul lök
• Kantareller
• 1 pkt bacon
• Renskav eller älgskav
• 4-5 dl grädde
• 1 tsk Messmör
• Rårörda lingon
• Västerbottenost
• Färsk timjan
• Salt och peppar
• Lingon, timjan och Västerbottenost till garnering
• Pasta, typ tagliatelle

Gör så här:


1. Hacka och stek löken i smör tills den är glansig och mjuk, ha då i kantarellerna. Låt gotta sig ihop i smöret till det blivit brynt. Häll över i en skål. 2. Stek baconet. När det blivit knaprigt, ha i renskavet/älgskavet tills det är genomstekt. Lägg då ner lök- och kantarellblandningen och häll på grädden. Låt puttra på låg värme. 3. Ha i lite messmör (jag tar alltid för mycket, på grund av … älskar messmör?) och klicka sedan ner rårörda lingon, timjan, lite Västerbottenost och sedan salt och peppar.

Koka pastan, lägg upp lite snajdigt på en tallrik och ha sedan på renskavssåsen. Dekorera med timjan, riven ost och lingon. Ät. Njut. YOLO!

”MEN VINET DÅ?” kanske ni nu sitter och gormar framför datorn. Oh. Mmhm. Aaah! I glaset skvalpar såklart ett slurpigt men ack så koncentrerat vin straight from appellationen Ventoux i södra Rhone. Här är det bröderna Alexandre och Frédéric Chaudière som bossar över vinegedomen Château Pesquié. Och vinerna, det är så goda, så goda! I just denna flaska har vi 80 % Syrah och 20 % Grenache. Mmm… Looking good!

IMG_4167

Pesquie Quintessence Rouge 2019 (94035), Frankrike, 199 kr i TS. Släpps 14/9.

Doft av mörka, mogna bär – här hittar vi plommon, blåbär, mörka körsbär, färska örter, choklad, svarta vinbär, sötlakrits och en frisk liten hint av mynta. I munnen är det fylligt, komplext och koncentrerat med pudriga tanniner och en finish som bjuder på både fräschör och kryddighet. Vrålade typ ”GUD SÅ GOTT!” (det där var den barnvänliga versionen) när jag drack detta. 

Det här är ett vin som kommer färga tänderna blå, men om någon tittar snett – wear them with pride och säg att du just druckit det ultimata höstvinet.Hälsa från mig! Vinet släpps i tillfälliga sortimentet på tisdag (14/9).

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00