ANNONS

Septemberfavoriter: äpplen i flytande form

/
Image from iOS

Sensommar och höst är hög tid för att skörda äpplen runtom i Sverige. En producent som gör magiska drycker på denna frukt är Pomologik med säte i Strängnäs. Ett måste till säsongens prat och mat! Vad väljer du att korka upp?

Hantverkscider Aroma 2019 (80332), 99 kr.
Svensk äppelcider som lagrats på ståltank. Smakar som en riktigt bra, torr äppelcider ska göra. Brittisk i stilen och petita bubblor som bildar ett litet party på tungan. Generöst äpple och aprikos med imponerande syra, smakkoncentration och längd. LÄCKER! Utmärkt till grillad kyckling eller fläskkarré med äppelsås.
Betyg: aaaaa

Pomologik Ingrid Marie (1993), 250 ml/25 kr. ALKOHOLFRI!
Denna alkoholfria, stilla must på äppelsorten Ingrid Marie har en sötare framtoning och fylligare munkänsla där äpplena förenas med toner av honung, en lätt örtighet och rund syra. Fin, alkoholfri must för 25 spänn. Drick till krämiga kittostar.

Hopple (11902), 250 ml/28 kr. ALKOHOLFRI!


Alkoholfri äppelcider med humle i vackert utsmyckad burk (hey, utsidan ger faktiskt insidan en chans?). Små, små fina bubblor på tungan och urläcker generös äppelsmak med tropiska humletoner. Här hittar vi också en viss blommighet tillsammans med orange citrus.

Replicant 2020 (11022), 99 kr. Tillfälligt sortiment, släpps 14/9.
Cidermakarna bakom Pomologik i samarbete med vinmakarna på Wine Mechanics. Spännande! Resultatet? Torr, rödbärig och rödäpplig cider med inslag av lite julkryddor och apelsinzest. Frisk och pärlande med förföriska fruktiga, bäriga aromer och härlig struktur. Musten har macererat 8 månader med Syrahdruvor. Rent av ljuvligt!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00