ANNONS
PersonuppgifterCookies

Varför blir du inte sjuksköterska?

Jag får ofta frågan varför jag utbildade mig till undersköterska och inte till sjuksköterska. Jag tror många som frågar syftar på att jag tidigare sagt att jag vill bli barnmorska. Till och börja med lever drömmen om att bli barnmorska fortfarande kvar, men den är inte lika stark. Jag har kompisar som jobbar med just det och när jag får höra hur det kan vara, lockar inte yrket lika mycket.

Något av det jag älskar allra mest med att vara undersköterska är den nära kontakten jag får med patienterna. Även om det stundvis kan vara stressigt ser jag till att ta mig tiden att lyssna. Lägga min hand på en stressad och orolig axel. Lyssna, lyssna, lyssna. Även om jag verkligen inte har svar när det kommer till sjukdomar och diagnoser, kan jag finnas till och lyssna när patienter behöver prata.

Jag är 37 år gammal och känner att tid finns att plugga vidare om jag känner att jag verkligen vill bli sjuksköterska. Just nu är det inte aktuellt, av flera anledningar. Jag ÄLSKAR mitt jobb som undersköterska. Jag tycker inte att det finns några nackdelar (förutom lönen) med mina arbetsuppgifter.

Jag längtar efter varje arbetspass och jag går hem lycklig när jag varit på sjukhuset och jobbat. Trött i kropp och själ, men lycklig. Om jag skulle börja plugga till sjuksköterska nu skulle inte tid finnas att jobba kvar extra på Danderyd. Och jag skulle inte ha lika mycket tid till mitt och Jessicas företag. Just nu är det ingenting jag längtar efter, men jag säger inte nej till att i framtiden bli just sjuksköterska. Eller barnmorska. Eller barnsjuksköterska. Eller något helt annat inom vården.

Jag hittade den här gamla bilden från sommaren 2020 när jag började jobba på Danderyds sjukhus. Jag jobbade då som servicevärd och i köket på avd 16. Det var lärorikt men jag märkte att jag ville göra mer. Jag ville ha patientkontakt och jag var så nyfiken på undersköterskornas och sjuksköterskornas jobb. Jag är fortfarande oerhört stolt över att jag började plugga till undersköterska och att jag fullföljde. Jag hade aldrig någon examensfest, men tycker faktiskt att jag borde fira min utbildning nu när jag i maj faktiskt varit undersköterska i ett helt år.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00