ANNONS
PersonuppgifterCookies

Hur orkar du ha barnen på heltid?

Jag får ofta frågan ”Hur orkar du ha barnen på heltid?”, både på instagram men också från nära och kära. Jag ska klargöra att jag inte har barnen på heltid, de åker till sin pappa som bor i Åre varannan helg. Men ja, det är nästan heltid. Det är jag som tar hand om hämtningar, lämningar, fritidsaktivitet, läxläsningar, vabb och allt annat som hör till föräldraskapet i vardagen.

När jag fick barn utgick jag inte ifrån att jag skulle ha barnen på halvtid. Jag utgick ifrån att barnen alltid skulle vara nära mig, men som ni vet blir inte alltid livet som man planerat eller tänkt. Skilsmässan 2017 skakade om livet från grunden. Vi började med att ha barnen 2-2-3, för de var så små då och allt var nytt. Med tiden ändrade vi till varannan vecka och nu åker de till sin pappa varannan helg.

Mina älskade apor. Alice är nu 8 år och Philip 7 år. Philip fick gå till leksaksaffären med min mamma och köpa vad han ville för 500 kr. En sån lycka!

Han valde en keyboard till Alices stora lycka. Med en mic! Så nu har de haft konsert för mig och Philip sa ”Visst är jag cool med hörlurarna såhär?”.

Mina fina fina ungar. Ja, det är en utmaning att vara mamma på nästan heltid. Ja, det är ett pusslande. Jag är tacksam över all hjälp jag får från min familj, annars hade det varit svårare att få ihop allt. Men jag hade inte bytt bort tiden med barnen mot något. De är mitt allt och jag ser det som en stor gåva att få sitta på första parkett och se när de växer upp. Jag har inget annat val än att orka, det finns liksom inga alternativ.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00