ANNONS

Inlägget innehåller annonslänkar

7 minuters träning om dagen

Jag har helt kommit ifrån det här med träning. Jag är en allt eller inget människa när det kommer till mycket. Jag älskar att träna och svettas och när jag hamnar i perioder av träning tycker jag om det. Vägen tillbaka när jag slutat är alltid lika kämpig. Jag vet att det finns många fler med mig som inte orkar ta tag i det där med träningen. Ändå pluggar jag till undersköterska och läser i nästan alla kurser jag studerar, att fysisk motion är livsviktigt. Ibland tänker jag att jag fortfarande är ung, hur viktigt kan det vara? Med halloj, jag fyller 37 i år. Jag ska ha den här kroppen länge och den har varit med om mycket. Två graviditeter, två förlossningar, en period av depression och för lite mat. Den har burit för mycket vikt, den har kämpat sig igenom tuffa perioder. Nu förtjänar min kropp omtanke och kärlek. Den ska inte straffas i form av träning, den ska belönas.

Min kropp sommaren 2017. Jag tränade som aldrig förr då, men då tränade jag för att jag mådde dåligt.

Mitt enda sätt att må någorlunda bra var att röra på mig. Jag gick två mil om dagen, lyfte tungt och bara då kunde jag släppa tankarna på allt det jobbiga jag gick igenom.

Nu ska jag försöka se träningen som en bra grej för mig själv. Som en belöning till min kropp som klarar av att bära mig dag ut och dag in. Som genomgått operationer och förlossningar. Jag har laddat ner en app så jag ska köra 7 minuters träning varje morgon. Jag tänker att det är en bra start. När träningssuget kommer igång kan jag öka upp träningen några minuter per dag. Nu har jag valt att börja med yoga, för att mjuka upp alla stela leder. Det behövs. Och det känns snällt mot kroppen.

sko-air-force-1-shadow-38vS5x.png

Skor Nike Air, klicka här för mer info. 

Nu är det här inga skor att träna i kanske, men jag skulle gärna promenera runt i de här i vår. Jag har aldrig ägt ett par Nike Air, men får för mig att de är riktigt sköna.

1.-PEPITA-ZIPPED-BACK-BRA-2_1080x

Träningstop från Aimn, läs mer här.

Den här toppen tänker jag är skön att träna i, men lika snygg att ha under en svart kavaj.

9789189298965

Mitt år från Beststories.se, läs mer här. 

Ett annat mål jag har för 2022 förutom att träna 7 minuter varje dag är att fokusera på mig själv. Jag pratar med en coach som hjälper mig massor och jag lär mig att lyssna inåt. För att kunna göra det skriver jag mycket, för hand. Det är en sak att skriva på datorn och i mobilen tycker jag, men det är mer som att själen kommer ner på papper när jag håller i en penna. Någon som håller med mig om det? Det känns liksom mer på riktigt. Jag tänker att 2022 ska bli ett år där jag tar hand om mig själv, både fysiskt och psykiskt.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00