ANNONS

Perfekt kokade ägg

Det är en konst att koka ägg, även om det låter som den enklaste av saker att göra. När jag jobbade på Danderyds sjukhus som köksa och servicevärd kokade jag ägg varje morgon. Jag älskar när man äter hotellfrukost och det finns två olika varianter att välja mellan, hårdkokta eller löskokta. Jag föredrar löskokta men äggvitan får absolut inte vara lös. Då tycker jag att det känns äckligt. Så måste jag välja mellan ett alldeles för överkokt ägg där gulan är så torr att den smular sig, eller ett ägg där vitan är lös väljer jag det förstnämnda. Hur vill du att ägget ska vara för att det ska vara perfekt?

IMG_8662

När vi var uppe i Forsa sist

var Pontus kompis Ola med och han kokade ta mig tusan helt perfekta ägg. Det är ju olika från spis till spis, hur länge äggen ska koka. Jag brukar sätta timer på 5-6 minuter, då är äggen i från början. Andra lägger i äggen när vattnet börjar koka. Haha, älskar att detta ämne blir ett helt inlägg i bloggen.

Men det är viktigt det där, med perfekt kokade ägg. Pontus lyckas nästan alltid han också. Jag är expert på att glömma bort äggen, även om jag har satt en timer. Så oftast blir  äggen alldeles för hårdkokta. Jag vet att Jessica ofta pratar om banan som det perfekta melliset. Att det är mjukt, sött, lätt att ha med i väskan och att banenen landar fint i magen. Jag tycker att ägg är ett perfekt mellis, men håller med om att banan är lättare att ha med sig när man är iväg.

Kan inte du ge ditt bästa mellanmålstips? Både till dig själv och om du har barn. Jag är en person som älskar mackor, så ofta blir det vitt bröd med ost och gurka, eller som på bilden ovan, salami och gurka. Ös på med tips så gör jag ett inlägg med alla tips på mellis, jag antar att det är fler än jag som fastnar i samma samma hela tiden.

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00