ANNONS

Sjukvecka, jakt och svampar

/

Jag har legat sjuk i flera dagar, därav tystnaden här i bloggen. Feber, ont i halsen och snorig. Jag tog coronatest som var negativt. I fredags kände jag mig piggare så vi åkte upp till Forsa, jag och Pontus. Fy tusan vad jobbigt det är att vara risig. Det var tur att det var på en vecka där jag inte har barnen. Jessica ligger sjuk i halsfluss i detta nu, och hon fick också barnen idag.

A9EBE978-8C04-46CC-8209-97B07E666D34

Jag fick följa med Pontus syster på jakt. Som sällskap. Ingen behöver oroa sig över att jag höll i något vapen. Det var så otroligt spännande, rofyllt och magiskt. Vi var uppe 06:40 på morgonen och dimman låg tät. Just nu får man bara skjuta bockar, vi såg två råddjur men utan horn, vilket gjorde att det inte blev någon jaktlycka denna gång. Men det gjorde mig ingenting. Bara att få komma ut i naturen i flera timmar gjorde mig lugn i själen. Att få lära sig massa nya saker som jag inte hade en aning om var också så kul. Jag tycker så mycket om Pontus lillasyster. Hon är så sjukt rolig! 

IMG_4623

Här är en del av all svamp vi hittat i helgen. Jag vill bara åka upp igen och plocka mer. Vi ska fira min födelsedag uppe i huset i Forsa. Längtar redan till fredag trots att vi precis kom därifrån. 

42CD64B6-7F84-4DFA-A887-AF45767C603F

På söndagen öste regnet ner men det gjorde oss ingenting. Vi tog med oss Monkey och gick ut och promenerade i flera timmar.

IMG_4615

Ordet vackert räcker liksom inte till för att beskriva Hälsingland. 

IMG_4581

Liten soldat marscherar vägen fram, gick jag och nynnade bakom Erika. Eller viskade. Man måste vara helt tyst vid jakt, något jag trodde skulle bli svårt för mig som älskar att prata. Men det var så sjukt härligt! Tystnaden, djuren från naturen och den täta dimman. 

IMG_4612

Jag skulle egentligen till frisören i veckan men har avbokat tiden eftersom jag legat sjuk. Jag har så mycket jobb att ta igen, och plugg. Så det finns inte tid till att gå till bästa Anna.

IMG_4597

Vi träffade Pontus mamma, bror och syster och gick till Ystergårn där det var höstmarknad. Vi åt en svamprisotto och hade det så mysigt. 

IMG_4604

Vi var ute på jakt två gånger, en morgon och en kväll. Båda tillfällena var lika roliga men på olika sätt. Det var nåt speciellt att bege sig ut på morgonen när alla andra ligger och sover.

svampar

Den här bilden tog Pontus, så himla fin. 

m

Älskade Monkey på vår tomt. Det har varit så varmt senaste tiden så flera blommor i trädgården blommar igen. 

IMG_4588

Taggsvamp och kantarell. Jag längtar tills man kan hitta hav av höstisar, även om jag personligen tycker att dessa två svampar ovan är godare. Plockar ni andra svampar? Jag skulle vilja lära mig mer om svamp, hela skogen är ju full av olika sorter så det måste finnas fler som är goda och ätbara. Nu ska jag försöka sova, vi hörs i morgon!

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00