ANNONS

Knöl i bröstet

För lite mer än en vecka sen hittade jag en knöl i bröstet när jag stod i duschen. Jag hade precis läst att Hannah Ekwall hade dött på grund av bröstcancer, och att det hade gått väldigt snabbt… Jag har även en nära vän som varit sjuk i just bröstcancer. Jag kände mig dum som inte undersöker mina bröst oftare, det är ju så enkelt. Gör ni det? Hur som helst stod jag i duschen och kände igenom brösten och stannade upp när jag kände en knöl. Jag tänkte först ”det måste finnas en likadan på andra sidan” men det gjorde det inte. Jag kände och kände och kände. Och det var liksom hårt. En hård knöl stor som en mandel ungefär. Jag bad Jessica känna och sen smsade jag min vän som haft bröstcancer. Jag fick komma hem till henne på en gång så att hon kunde känna. Hon sa att det inte kändes som hennes knöl, men att hon tyckte att jag skulle kolla upp det.

IMG_6645

Jag ringde till min husläkare och blev erbjuden en tid redan dagen efter. Jag jobbade då så idag fick jag komma dit och bli undersökt. Jag har inga andra symtom (om man nu kan ha det?) annat än att jag de senaste veckorna/månaden känt mig lätt andfådd. Men det kan ju lika gärna bero på att jag är otränad.

instagram_facebook_6.width-800

Jag hittade den här bilden hos Bröstcancerförbundet.

Läkaren var så himla gullig och undersökte båda brösten och valde att skicka en remiss till Karolinska. Så nu väntar jag på att få komma dit. Jag är egentligen inte orolig, det får bara inte vara någonting. Jag håller alla tummar jag har att det är en fettknöl eller någonting annat ofarligt. Men läkaren sa att det är viktigt att kolla brösten hemma själv någon gång i månaden, så från och med nu ska jag göra det.

17

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00