ANNONS

Kastrera hund eller inte?

Den här veckan har gått så himla snabbt, mammavecka och jobb med sociala medier. Och plugg! Jag fick en fråga om jag kunde skriva mer om studierna, och det kan jag absolut göra. I onsdags hade jag tid hos veterinären för att fylla på Monkeys vaccin. Hon vägde in på 18,6 kilo, jag trodde faktiskt att hon var tyngre. Besöket gick hur bra som helst, hon är verkligen en lättsam hund att ha och göra med. Hon finner sig var vi än är (förutom hos Jessica med den nya lilla kattungen, de busar exakt hela tiden). Monkey fick en spruta hos veterinären, hon sa inte ett pip, sen var det klart. Jag frågade hur det fungerar med kastrering av tik, vad det kostar och så vidare. Jag hade ingen aning om att det var så dyrt. 7500 kr skulle det kosta och ska helst göras mellan två löp. Hon började löpa första gången i augusti, på golvet hos Gino som tatuerade mig och Jessica.

IMG_2908

Ni som läser som har erfarenhet av sterilisering hos tikar, vad tycker ni? Vilka fördelar finns? Och vilka är nackdelarna? Monkey föddes med ett bettfel som behövde opereras, så tyvärr kan jag inte avla på henne. Synd, eftersom hon har världens finaste psyke. Men jag vet i ärlighetens namn inte hur jag skulle hinna med en kull med valpar. Det känns som man behöver vara två vuxna då, och ha möjlighet att vara hemma i många många veckor. 

IMG_2925

Philip har varit lite snorig och hostig, så jag har haft honom hemma. Jag tycker att det är viktigt att alla följer restriktionerna som råder nu, så vi kan få stopp på den snabba smittspridningen. Jag är faktiskt orolig på riktigt nu, jag får ont i magen av alla nya dödsfall. ALLA måste hålla sig till reglerna nu. Träffa bara de i din familj, gå inte ut på krogen, gå inte till gymmet osv. Vi måste hålla ut i några veckor nu så att de inom sjukvården hinner mer. Okej? 

IMG_2931

Philip fick glass igår och flyttade själv gungstolen fram till brasan. Även om jag längtar som en tok efter vår lägenhet, passar jag på att njuta av huset nu. Jag kommer sakna den öppna spisen, utsikten över havet och de knarrande golven. Idag är det också vabb på schemat. Och vi ska spela in Tvillingpodden som släpps på måndag.

15
49

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00