ANNONS

Lever i en dröm

/

Jag visste att jag älskade sjukhus, något som jag vet att många har svårt att förstå… Men herregud, jag är så lycklig! Jag spritar rent rummen när patienterna lämnat avdelningen. Jag gör rent toaletter, med ett leende. Jag känner att jag gör nytta! Jag känner att jag gör någonting riktigt viktigt för ett samhälle i kris. Jag gör i ordning välkomstbrickor med mackor, juice och grönsaker.

Jag ångkokar värmekuddar och spritar handtag och golv. Jag hjälper undersköterskorna med lunchbrickor till mammor som snittats och inte kan gå. Jag fick vakta en liten nyfödd bebis (sötaste söt!) när mamman behövde gå på toaletten. Avdelningen jag hamnat på är fantastisk! Alla är verkligen så snälla, hjälpsamma och det är ett grymt team. De är sanna hjältar, dag ut och dag in!

IMG_8581

Jag har åkt upp och ner för denna hiss och slängt sopor.

IMG_8568

Vid lunch kom företaget ”Mix n´go” för att lämna lunch till hela avdelningen. När de lämnade över alla härliga sallader sa de ”Tack för allt ni gör, kämpa på!”. Jag blev varm i hjärtat av att se undersköterskornas, läkarnas och barnmorskornas leenden när vi rullade in vagnen med mat.

IMG_8572

Mums!

E237848A-FB41-40B7-B96B-FB183104CCB6

Min kära vän Carina Rylander är barnmorska och det var hon som fixade in mig på BB på Danderyd. Jag känner att jag hamnat så rätt. Det är ju fasiken det här jag ska jobba med. Människor! Jag kommer försöka varva livet som Influencer, författare och extrajobba inom vården. Jag känner att jag lever, på riktigt!

IMG_8565

Weleda skänkte handcremer till avdelningen, väldigt tacksamt för allas torra händer. Det tvättas och spritas konstant!

Jag har fått många frågor om hur man får ett liknande jobb, så jag pratade med chefen på min avdelning. Hon tipsade er som bor i Stockholm, att gå in på Danderyds sjukhus Facebook-sida och leta upp ett inlägg där. Det finns en länk där man kan anmäla sig som frivillig! Jag får alltså betalt för att jobba på Danderyd, jag vet att några av er trodde att jag hoppat in som volontär. Många blir nu varslade på sina jobb, så ett tips är att söka sig till vården, även du som inte har utbildning.

15
149

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00