ANNONS

338 dagar som nykter

/

Idag har jag varit nykter i 338 dagar. Jag saknar inte alkohol ens en enda liten procent. Det enda jag kan saknar är smaken av rödvin, men that´s it. Jag tänkte lista fördelar med att vara nykter. Fördelar för mig. Den listan kommer i morgon. Alla har ju inte samma problem som jag hade. För er nya läsare kan jag berätta att jag drack min sista droppe alkohol för snart ett år sen.

Ångesten jag upplevde dagen efter, den där söndagen i ett hotellrum vill jag aldrig mer uppleva. Jag tog ett beslut där och då och det har jag inte ångrat. Jag har inte varit nära att ta ett glas. Mitt problem var aldrig att jag drack ofta. Det var att jag drack sällan, men när jag drack, ja då drack jag som om det inte fanns någon morgondag. När jag tänker efter har det ju alltid varit så. Från att jag började dricka vid 18-års ålder tills dess att jag slutade dricka vid en ålder på 33 år, blev det alltid för mycket. Och de gångerna det inte blev för mycket var de gångerna jag bad folk omkring mig hålla koll. Jag bad vänner säga åt mig att det räcker efter ett, max två glas. Så ska det inte behöva vara.

Img 5626

Där, på det vackraste av vackra bröllop, där drack jag för sista gången. Där blev jag full för sista gången. Där vinglade jag runt på klackar, svamlade och hickade för sista gången. Jag klappar mig själv på ryggen för att jag aktivt vid alla möjliga tillfällen inte ljuger eller kommer med undanflykter. Det blir tyvärr obekvämt för många när jag säger ”jag dricker inte alkohol längre, jag har slutat. Det blev för mycket och det var inte bra för mig”. Jag bryr mig inte. Jag är stolt över att jag slutade dricka alkohol. 338 dagar ska bli till 3388 dagar och fler.

9
317

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00