ANNONS

Jag har aldrig vabbat

/

Det sämsta med att vara skild och ensam med två barn i en vecka är att man inte får någon avlastning. När det är min vecka och barnen är sjuka är det jag som vabbar. Med mitt förra heltidsjobb (frilansade journalist) vabbade jag inte en enda dag. Alltså jag var absolut hemma med sjuka barn, men jag anmälde inte det till försäkringskassan. Jag kunde ju styra jobbet till kvällen när de somnat. Eller när de var yngre, då kunde jag jobba när de sov sin lunchvila.

Nu är det nåt helt annat. Jag jobbar ju 80% på Skincity och kan alltså ta ut vabb nu. Nu förlorar jag ju inkomst på ett helt annat sätt än innan. Jag kan inte jobba hemifrån och jag kan inte åka iväg och jobba när barnen somnat.

IMG_1303

Efter frukosten gick vi ut på tomten och blåste såpbubblor. Tänk att en sån enkel sak kan skänka så mycket glädje till två små på 3 och 4 år. Alice kom och väckte mig och Philip strax efter 08. Så skönt att få sova så länge. Philip vaknade feberfri och har inte haft mer feber idag. Men efter lunch började Alice känna sig skruttig. Hon sa ”Jag vill sova nu mamma” och när jag kände på hennes panna var hon mycket riktigt varm. Tempen var på över 38 grader.

IMG_1296

När jag rensade idag hittade barnen varsin gammal napp. De kände sig så busiga när de gick runt med napparna. De fick ha napparna en liten stund, sen sa jag att de skulle skickas iväg till kattungarna på Skansen. Philip hade lite svårt att släppa taget men gick med på att lämna ifrån sig nappen.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00