ANNONS
PersonuppgifterCookies

8 tips för en lyckad midsommar

 1. Snabb och god fördrink till vuxna och barn

 1. Ställ fram fina glas, släng ner en piggelin i varje glas och när det är dags att dricka är det bara hälla på sockerdricka eller bubbelvatten till barnen (och de som vill dricka alkoholfritt) och cava eller champagne till de vuxna. Enkelt och så gott!
 1. Gör roliga lekar

 1. Femkamp är uppskattat av både stora och små.
 1. Jessica har skrivit en lista med olika lekar.
 1. Kör bland annat spiken i plankan, pilkastning och hoppa säck.
 1. Läs fler tips på roliga lekar här. 
 1. Förbered så mycket som möjligt dagen innan

 1. Pynta med blommor, ställ fram vaser, bestäm porsin (eller använd papperstallrikar) och preppa så mycket som möjligt dagen innan.
 1. Här har jag skrivit en lista med saker du kan tänka på när du dukar. 
 1. Var beredd på att frysa

 1. Klä er varmt! Det är ofta rätt kyligt just på midsommar, på med den där mysiga stickande tröjan, fram med regnjackan och ta fram alla filtar du har. Hellre för mycket kläder än för lite. Och du, man måste inte sitta utomhus bara för att det är midsommar. Spöregnar det är det minst lika mysigt att sitta inomhus och höra regnet smattra utanför.
 1. Gör kransar i ett naffs 

 1. En midsommar utan midsommarkrans är som Piff utan Puff.
 1. Jessica har gjort en steg för steg-guide i sin blogg hur du gör din egen krans.
 1. Det är enklare än man tror!
 1. Be alla hjälpas åt

 1. Är ni hemma hos dig? Be alla hjälpas åt. Be någon skrubba potatis, en annan hacka grönsaker till salladen och en tredje passa barnen. Det är skönare om ingen behöver stressa och alla känner sig delaktiga. Ingen kommer tacka dig för att du stressar ihjäl dig inför midsommarafton. Låt midsommar vara en högtid utan stress och press. En dag och kväll att bara umgås, slappna av och ha det roligt.
 1. Dra fram en gitarr

 1. Har du någon i gänget som kan spela gitarr? Det är alltid stämningshöjande och mysigt med sång och dans.
 1. Tips på meny till midsommar

 1. Olika sorters sill, färkpotatis (med dill!), nubbesilltårta, prinskorv, köttbullar, ägghalvor med majonäs + dill + lite rom, sommarsallad med grönsaker + melon och jordgubbar, västerbottenpaj, baguett, smör, ost,
 1. gräddtårta med jordgubbar och vaniljcreme
 1. och såklart kaffe. På kvällen är det både gott och smidigt att grilla, tex kött, korv, kyckling, halloumi, sparris, svamp osv. Servera med sallad eller en fräsch potatissallad. Släng ihop om det blev nåt kvar från lunchen. 

Midsommar är min bästa högtid. Jag ÄLSKAR den! Verkligen älskar. Sista tipsen! Plocka sju sorters blommor och lägg under huvudkudden. Och en annan grej, kan du skippa nubbe – gör det. I alla fall om du firar med barnen. Jag tycker inte fylla i sällskap av barn hör ihop. Ett glas vin eller två, ja. Men inte massa snaps. Men det är min åsikt.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@angelicalagergren
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00