ANNONS

Före och efterbilder på nya golvet

/

I samarbete med Pergo

I helgen gjorde vi äntligen slag i saken på något som jag och Angelica har diskuterat fram och tillbaka väldigt länge. Vi bytte ut vårt mörka, murriga golv i hallen och köket mot ett ljusare, grått, nytt golv från Pergo. Golvet är från deras Sensation-serie och är slagtåligare än vanliga laminatgolv, perfekt eftersom Philip bankar allt han har i händerna i närmast plana yta, men också mer vattenresistent så det är bara att rulla in en snöig barnvagn med gott samvete.

herrochfrulagergren-hallen_forebild

Jag fick hjälp av Acko att lägga golvet. Men med handen på hjärtat, hade jag vetat exakt hur jag skulle tänka kring sågning och haft lite mer rutin på att lägga golv hade jag klarat det själv. Men det hade såklart tagit längre tid att göra det ensam. Men så smidigt var det. Jag kommer ihåg när jag hjälpte Jessica och Ibbe och lägga golv på deras övervåning, hur man pustade och frustade, slog med slagklossar och svor lite för att allt skulle ligga snyggt.

herrochfrulagergren-pergo-sagning

Men Pergos Perfect Fold 3.0-låsanordning gjorde att golvplankorna, i brist på bättre ord, sögs ihop av varandra. Jag och Acko tittade gång på gång på varandra när gliporna bara försvann när vi trodde att vi hade missat att lägga den senaste plankan helt perfekt. Vi tömde kökslådor, rev golv, flyttade fram och tillbaka en 300kg tung köks ö och la 28 kvm golv på mindre än nio timmar inklusive städning efter golvläggningen.

herrochfrulagergren-stefan_lagger_golv

Allt som allt använde vi slagklossen på fyra plankor, men det var enbart för att vi är från gamla skolan och inte tänkte på att vi bara kunde lyfta upp den senast lagda plankan och glida in den i en bättre position.

nyagolvet_efterbild

Det blev verkligen ett lyft för hallen och köket som tidigare har känts ganska mörkt på grund av det körsbärsfärgade golvet. Jag målade dessutom om köket från vitt till grått, något jag också har velat göra länge. Det blev snyggt med grått golv och gråa väggar till vårt marmorkök och det känns väldigt mycket mysigare än vitt. Det känns helt enkelt lite ljusare och lite mysigare här hemma just nu. Tänk vad mycket ett nytt golv kan göra! Både för hemmet och för ”jag kan själv”-känslan.

P1010026

Färgen ”kalkad grå”.

foreefterkoket

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

/ Stefan

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00