ANNONS
PersonuppgifterCookies

13 roliga och billiga aktiviteter att göra med ditt barn

/

Med flera dagars ledighet är det kanske svårt att hitta på saker att göra med dina barn. Här kommer därför en lista på 13 roliga och billiga aktiviteter du kan göra med dina kids.

1. Måla med hela kroppen
Köp fingerfärg och klä av er till bara underkläderna. Måla på varandra och rulla sen runt på stora papper på golvet. Kladdigt? Ja. Svinkul? Eh, ja.

2. Gör en musikvideo
Har du en mobil eller kamera som det går att filma med? Kanon! Klä ut er och sätt på barnets favoritlåt och spela in en rolig musikvideo. Det finns appar som du kan använda för att redigera din film sen.

3. Gå ut i skogen
Det låter kanske inte så kul, men det är verkligen fridfullt. Skippa att instagramma och snapchatta och bara ta några djupa andetag. Samla på stenar, kottar och pinnar.

4. Gå på skattjakt
För dig med lite större barn är det roligt med skattkartor. Själva skatten behöver inte vara mer avancerat än en liten påse med pärlor eller en tablettask. Det är själva kartan och jakten som är rolig.

5. Gör djur av kottar
Skippa alla leksaker ni har hemma och bege er ut och leta upp ett gäng kottar och små pinnar och kvistar. Jag minns verkligen när min låtsaspappa Acko gjorde grisar och kossor av kottar när jag var liten, det är ett minne för livet.

6. Vattenlek
Vår tvååring älskar att leka med vatten. Ta fram olika bunkar, skålar och glas och ös på med vatten. Alice kan stå och hälla från burk till burk i en evighet.

7. Bygg en koja
Inomhus eller utomhus, det spelar ingen roll. Regnar det? Släng en filt eller ett täcke över vardagsrumsbordet och ta med er picknick in i kojan och mys.

8. Biokväll hemma
Har du Netflix eller HBO? Kanon! Då kan du ha en biokväll hemma med dina kids. Poppa popocorn och blanda saft. Sen kan ni alla somna i soffan tillsammans.

9. Baka
Chokladbollar är enkelt att göra och underhåller ett barn i minst en halvtimme. Rulla i pärlsocker, kokosflingor eller strössel. Varför inte göra maskar/bajskorvar av degen? Kul!

10. Ansiktsmålning
Måla dig själv och ditt barn till nåt spännande djur. Använd ditt eget smink eller köp ansiktsfärger på närmsta leksaksaffär.

11. Lägg pärlplattor
Hallå minns ni hur kul det var att lägga pärlplattor som barn? Så kul! Gör pärlplattor som du sen stryker och kan spara.

12. Bada skumbad
Har du ett barn som är lite större är hemmaspa mysigt. Måla naglarna, bada skumbad och lägga ansiktsmask är avkopplande.

13. Gör en hinderbana
Bygg upp en hinderbana hemma av stolar, pallar och leksaker. Låt ditt barn få utmana sig själv och klättra upp och ner.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
10 fakta om mina förlossningar
11 situationer du som har barn på förskolan förstår
10 saker jag vill att mina barn ska njuta av så länge de är barn
Första vs andra barnet – 9 stora skillnader
Lista på saker man behöver till bebisen
7 saker jag älskar med Stefan
7 saker jag stör mig på hos Stefan 

Fler roliga listor:
14 tecken på att du har blivit förälder
Du vet att du har varit mammaledig länge när
6 saker du störde dig på med småbarnsföräldrar – INNAN du själv fick barn
8 tecken på att du är en förälder 

/Angelica

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00