ANNONS

Jag är en frånvarande mamma

/

Efter Stefans morgoninlägg om egentid fick jag en kommentar som jag tycker var onödig och riktigt elak. Här kommer den:

Skärmavbild-2016-03-31-kl.-12.45.35

För det första försöker Erika bädda in sin elaka kommentar i snälla ord till Stefan. Jag tycker egentligen inte att jag ska behöva försvara mig, men nu gör jag det i alla fall. Den här kommentaren gjorde mig så ledsen.

Jag är hemma med Philip måndag-torsdag, jag lämnar och hämtar Alice på förskolan varje dag. Jag jobbar på söndagar, alltså EN dag i veckan. Innan jag träffade Stefan och vi fick våra två barn hade jag ett helt annat socialt liv. Då var jag ute flera gånger i veckan och åt middag och på helgerna var det nästan alltid fest. Kontrasterna nu är alltså väldigt stora, jag lever ett helt annat liv nu än då. Och för det mesta ser jag det bara som något positivt. Jag älskar att vara mamma, det är på riktigt det bästa som har hänt mig. Jag trodde inte att det skulle vara så roligt som det är. Men, vissa dagar är tuffa. För att återhämta mig behöver jag umgås med mina vänner.

Det kan gå flera veckor och ibland månader utan att jag går ut och äter eller ses och tar ett glas vin. Vi skriver inte allt här i bloggen, det tror jag att de flesta av er förstår. Vi skriver ju när vi gör saker. Tänk vad tråkigt det skulle vara om vi skrev om precis alla myskvällar i soffan eller om varenda hämtning och lämning på förskolan. Tänk om jag skulle redovisa allt jag gjorde… Det vore inte kul, jag lovar! Jag väljer vad jag bloggar om. Jag varken kan eller vill blogga om allt.

Jag VET att jag inte är en dålig mamma. Jag VET att jag inte är en frånvarande mamma. Herregud, jag har sagt upp mig från min fasta anställning för att kunna vara en närvarande mamma. Just för att kunna styra min tid och få vara så mycket som möjligt med familjen.

Jag tycker att man ska få tycka och tänka precis vad man vill, men man måste inte skriva den här typen av kommentarer. Jag älskar dialogen med er läsare, det är ju för er vi skriver, men den här typen av kommentarer är jag faktiskt helst utan.

middag

Nästa vecka ska jag ut och äta middag igen med de här powerkvinnorna. Såna kvällar ger mig så mycket energi och glädje!

/Angelica

24
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00