ANNONS

BB Sophia – rundvandring!

/

bild
Som jag skrev igår var jag och Jessica och träffade Carina Rylander från Babyz på BB Sophia. Om jag får föda barn fler gånger i livet kommer jag att välja just BB Sophia. Vi fick prata med en undersköterska som jobbade där och hon visade oss runt och berättade om deras verksamhet. Jag tycker att det är tråkigt att just den här förlossningskliniken har fått så mycket skit i media. Jag frågade om de har akutvård, eftersom jag hört att de inte har det och man inte kan snittas där. Jo, det går utmärkt att snittas där och ja, de har akutvård. Jessica har valt Danderyds sjukhus till sin förlossning, men hon ska få komma till BB Sophia med sin kille på en rundvandring, får se om de ändrar sig… Annars var ju DS också kanon tycker jag, i alla fall när det kom till just förlossningen.

bild 2
Jag och Jessica i ett eftervårdsrum. Här får man samma personal på eftervården som man hade under förlossningen. Eller alltså, ja personalen går ju hem när dagen/passet är slut, men annars är det samma personal här som på förlossningen. Det tycker jag var positivt! Något som Danderyd har som inte BB Sophia har är plastbaljor som man kör runt sin lilla spädis i. Här förespråkar de närhet och mycket hud mot hud. Man får låna ett litet nest som ni ser på sängen som krabban kan ligga i.

Fodelserum-f
Jag lånade den här bilden från BB Sophias hemsida, min egen bild på förlossningsrummet blev så mörk. Vi satt i ett sånt här rum när vi spelade in Tvillingpodden och pratade bland annat om den där lianen/repet. Och om varför varje rum har ett eget badkar, vad ska det vara bra för? På måndag kommer avsnitt 13 av Tvillingpodden, hoppas att ni vill lyssna.

/Angelica

14
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00