ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Aatos.app

Äktenskapsförord med Aatos.app – så enkelt gör du det online!

/

Dam, dam, da, daaa. I juni nästa år gifter sig jag och Pontus och det känns pirrigt, overkligt och så romantiskt. När Pontus ville prata med mig om äktenskapsförord blev jag glad. Jag tror inte att mitt 22-åriga jag hade blivit lika lycklig. Jag hade nog känt mig stött. Kanske till och med anklagad för att gå in i ett äktenskap med en baktanke. Utan att klanka ner på mig själv då skulle jag säga att jag var naiv. Och det är verkligen inte så att jag har tappat tron på evig kärlek, tvärt om. Jag tror på evig kärlek, men vis av erfarenhet vet jag att kärleken kan ta slut. Saker kan hända. Man kan stå där framför en präst, vänner och familj och lova varandra trohet tills döden skiljer oss åt. Men livet kan förändras och det kan gå snabbt.

aatos_blogg1

Pontus var lite nervös för att ta upp frågan om äktenskapsförord. Jag vet att många känner som mitt 22-åriga jag. ”Vaddå? Tror du inte att äktenskapet kommer hålla?” eller ”Går du in med inställningen att vi kommer att skilja oss?”. Jag blev bara glad när han tog upp det, för det är något jag själv har funderat på. När man gifter sig sker en hel del juridiska saker som många kanske inte är så insatta i. När Aatos.app hörde av sig och frågade om jag ville göra ett samarbete med just äktenskapsförord tyckte jag att det passade perfekt. Dels för min och Pontus skull, dels för er läsare, för att få bättre koll. Vad är det egentligen som gäller när man gifter sig? Och framför allt, vad händer om man skiljer sig?

aatos_blogg2

3 saker som händer rent juridiskt vid en skilsmässa

  1. Utan ett äktenskapsförord delas all egendom lika mellan makarna, även arv, gåvor och sommarhus.
  2. Om den ena maken är skuldsatt kan det vid en skilsmässa innebära att makarna endast delar på den icke-skuldsatte makens egendom. Detta trots att den ena maken kanske noggrant haft koll på sin ekonomi och sparpengar.
  3. Om man har särkullsbarn (vilket jag och Pontus har) kan man med ett äktenskapsförord säkerställa att makarnas respektive barn endast ärver sin förälder och inte egendom som varit den andra makens.
aatos_blogg3

Med min rabattkod ”Angelicaxaatos” får du just nu 15% rabatt (koden gäller tom 3/10-21) hos Aatos.app

Jag är glad att jag och Pontus har pratat igenom detta och nu skrivit papper på att vi har ett äktenskapsförord. Jag trodde att det skulle vara krångligt och ta tid, men det visade sig att det var både enkelt och roligt med hjälp av Aatos.app. Jag känner mig trygg och det gör Pontus också. Vi gör det för vår skull, men även för våra barns skull. Nu vill jag dock tro att vårt äktenskap ska hålla livet ut, men som sagt, saker och ting kan hända även om det inte känns så nu i vårt kärleksrus.

aatos_blogg_5
aatos.hemsida

Med Aatos.app kan du:

  • Få en juridisk tjänst helt anpassad efter dina behov. Är det ett testamente du vill göra? Eller ett samboavtal? Aatos.app kan även hjälpa till med det.
  • Spara upp till 90% jämfört med traditionella juridiska tjänster.
  • Få juridisk rådgivning, det ingår i priset.
  • Skriva äktenskapsförordet hemma i lugn och ro online, du behöver inte besöka något kontor eller boka tid hos en jurist.
  • Få alla dokument digitalt och i ett tryggt och säkert förvar.

Äktenskapsförord hos Aatos (prova gratis!) Kom ihåg att använda min rabattkod ”Angelicaxaatos” om du vill ha 15% rabatt hos Aatos.app

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Fina familjen

Helgen innehöll lite av allt jag tycker om! I fredags fyllde jag och Jessica år. Jag hämtade barnen tidigare från skolan och åkte upp till Forsa. Väl där blev jag överraskad av Pontus underbara familj med ett litet kalas. Jag blev så glad att de kom dit! Den familjen betyder otroligt mycket för mig och jag är tacksam över att de kommit in i mitt liv. Det är inte alltid man fungerar ihop med sina svärföräldrar eller partners syskon. Men jag älskar de alltihopa och de har välkomnat mig med öppna armar. Jag tror att jag har skrivit om det innan, men första gången vi sågs kändes det som att jag hade hittat hem.

mossa

Här i skogen trivs jag som bäst. Jag känner mig fri och lycklig. Harmonisk! Barnen sprang runt själva och letade svamp, blåbär och små kryp.

IMG_5009

På lördagen mötte vi upp Pontus syskon och deras barn och plockade svamp. Vi hittade sinnessjukt mycket trattisar. Det var liksom stora hav av svamp. När regnet började ösa ner åkte vi hem och tände en brasa. Men jag fick inte nog av svampletande, så när vi kom hem och jag hade tagit en liten power nap gick jag ut ensam i skogen. Jag gick vilse… Men efter några kilometer i cirklar hittade jag hem igen. Jag hittade massa höstkantareller, taggsvamp och ett par stora gula kantareller.

IMG_4982

I fredags morse blev jag firad av barnen och Pontus, sen av mamma och Jessica. Jag älskar att fylla år!

IMG_4992

När jag hade fått nog av skogen (kan man någonsin få det?) gick jag in och målade en tavla.

0A87C880-97F4-49ED-90A3-2446DBE0FFE7

”Happy hunting” heter tavlan som är 80 x 100 cm stor.

IMG_4978

Älskade älskling på väg till skolan. 

IMG_4984

Jag har sålt min första tavla, så den packade jag in i silkespapper och skickade iväg. 

IMG_5049

Igår var vi och hälsade på Hugo och pysslade om honom. Han växer så att det knakar den lilla islandshästen.

IMG_5035

Manen kammades och kroppen borstades. Det ger mig också ro i själen. Att få borra in ansiktet i hans varma päls är mysigt.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Födelsedagsfirande 2012-2020

Hipp hipp hurra och grattis på min och Jessicas födelsedag. Idag blir vi 36 år!!! Jag älskar att fylla år. Jag skriver detta redan två dagar innan min födelsedag, så hur min födelsedag 2021 blir vet jag inte än. Väldigt spännande! Jag vet i alla fall att Pontus ska sova hos mig kvällen innan och att jag har barnen hemma.

2012_sep

2012 – ett par dagar efter min födelsedag jobbade jag på VeckoRevyn Blog Awards. Här med Molly Sandén och modellen Christos.

sep2013

2013 – jag firade min födelsedag på Maldiverna. Det var tomt att fira födelsedagen utan Jessica.

14_sep

2014

annika_2014

2014 – Födelsedagen firades med en lunch på stan med Annika. Båda var mammor för första gången. En speciell och fin tid att se tillbaka på tycker jag. Och jag är så glad över att Annika fortfarande är en av mina närmsta vänner.

2015_sep

2015 – Jag firade min födelsedag som nybliven tvåbarnsmamma (med Philip i famnen) och kände mig rik. Jag är tacksam över att vara mamma till två barn.

2016_sep

2016 – Jag och Jessica bodde i likadana hus mitt emot varandra. Det hoppas jag att vi kommer kunna göra i framtiden också.

2017_sep

2017 – 32 år, nyskild och ganska vilsen. Jag mådde bra ena dagen och kände en bottenlös sorg andra dagar. Måendet var minst sagt växlande.

2018_sep

2018 – Lilla Philip på min födelsedag. Jag sov hemma hos mamma och blev firad med tårta på sängen. Det bästa med att fylla år nuförtiden är att få bli väckt av barnen. Så mysigt!

2019_sep

2019 – Jag tränade tydligen på min födelsedag 2019. Det finns väldigt få bilder från den dagen och trots att det bara är två år sen minns jag inte vad jag gjorde då.

september2020

2020 – Jag och Jessica fyllde 35 år och firade med middag inne i Sturegallerian med våra närmsta vänner. En mysig och rolig kväll!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00