ANNONS

Adhd och medicinering

Nu har jag ätit concerta för min adhd i mer än en månad. Jag började med låg dos och har sen trappat upp. Ganska rejält. De biverkningar jag märker av mest är torr mun och det äter jag salivstimulerande pastiller för. Jag känner mig som en gullig pensionär när jag gräver i väskan efter mina små tabletter med smak av persika. Men de och flux munskölj hjälper. Jessica påpekade att min andedräkt inte var så nice och det beror ju på att jag har mindre salivproduktion som en biverkning av medicinen. Jag har haft huvudvärk, känt mig extra speedad och upplevt att hjärtat pickar på snabbare än vanligt.

Jag går på kontroller hos både min läkare och en sjuksköterska. Dels för att kontrollera blodtryck, vikt och mående. Men också för att prata om hur jag tycker att medicinen fungerar. Jag tycker att de har varit lyhörda och lyssnat när jag berättat hur jag tycker att det fungerar. Jag får dessutom fylla i skattningsformulär, för att de ska få en fingervisning om hur saker och ting i min vardag har ändrats.

IMG_5317

Jag har inte ätit medicinen så länge, men jag märker redan av positiva effekter. De positiva effekterna är så pass stora att jag tycker att det är värt det, trots biverkningarna. Jag fick veta när jag var hos läkaren sist att jag har rätt till tandvårdsbidrag i och med biverkningen med minskat saliv. Jag har under hela mitt liv haft mycket strul med hål i tänderna, så det var ett härligt besked att få. Jag kanske bara borde ta tag i det där med att boka tandläkartid nu… Jag drar mig för det, dels för att det är dyrt men också för att jag tycker att det är obehagligt.

IMG_5320

De positiva effekterna jag har märkt av är en ökad koncentration. Jag kan sitta med samma uppgift en längre tid och fokusera på bara den. Förut startade jag upp många saker samtidigt men slutförde ingenting. Jag har blivit bättre på att inte glömma viktiga saker så som nycklar och mobil. Jag har fått bättre struktur hemma när det kommer till kläder, porslin och städning. Jag känner dock fortfarande att jag har svårt att komma ner i varv på kvällarna.

Och att mina tankar är överallt väldigt ofta. Jag tror inte att medicinering är en quick fix, utan detta är något jag måste arbeta aktivt med. Förmodligen resten av mitt liv. Men jag är glad att jag testade och det ska bli spännande att se hur livet känns och hur jag mår om några månader.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Maxad helg utan vila

Det här har varit en sjukt maxad helg, jag har inte tagit någon sovmorgon vilket känns i kroppen idag. Däremot har jag tagit välbehövliga pauser i form av skogspromenader och svampplock. När jag börjar plocka svamp kan jag liksom inte få nog. Jag och Jessica tog en kvällspromenad i lördags och letade svamp i totalt mörker. När vi kom till skogen var det skymning och rädslan att stöta på en familj med vildsvin var stor. Vi hade Monkey med oss, så det var för henne jag var mest orolig. Jag har förstått att vildsvin med kultingar kan vara aggressiva. När vi var ute på dagen och letade svamp såg vi sinnessjukt mycket spår av bök från svin. Så jag vet att grisarna nöffar runt där just i skogen.

IMG_2438

Tack och lov såg vi inget vildsvin men vi hittade massa svamp. Vi gick runt med mobilerna som ficklampor och plockade som två galningar. Jag är tacksam över att Jessica har ett lokalsinne som jag tyvärr inte har… Annars hade jag nog vandrat runt där i skogen än idag. För mig hjälper det inte att ta fram kartan i mobilen, när jag är vilse är jag inte rationell. Jag går i cirklar kan man säga.

IMG_2267

I lördags ställde vi klockan och gick upp tidigt för att leverera en blombukett som Jessica gjort till vår faster. Hon fyllde 50 år och pappa mötte upp oss och tog emot blommorna. Jessica är verkligen grym på det där med buketter och blomsterarrangemang. När jag och Pontus gifter oss nästa sommar är det självklart hon som ska göra min brudbukett. En vild bukett med bland annat vit ädelsyrén.

a21240d202dbd17174ba9f7cbeede3fc

Inspobild från Pinterest, fast jag vill ha den i andra färger än lila. Kanske bara vitt eller blanda vitt och ljusrosa. Det där kan Jessica bäst.

IMG_5284

Efter leverans av blommor åkte vi till Täby Centrum där vi sände live. Detta var ett betalt samarbete, och även om det inte ingår att blogga om detta, vill jag självklart skriva till er att detta var/är ett betalt samarbete. Det var superkul att sända live och jag gick runt i mina favoritbutiker i Täby C och visade några produkter jag tycker om. Väldigt roligt upplägg på samarbete tycker jag! Jag besökte Arken Zoo, Lindex, Clas Ohlson och Illums Bolighus.

IMG_5293

Lyckans lycka när vi mötte vår vän Sheila vid vår monter. Hon var där för att vara moderator. Saknar att umgås med henne, förut sågs vi oftare när vi sprang på event, men i och med covid har det inte blivit några event. Det var mysigt att få krama om henne och vi bestämde att vi skulle boka in en middag här i Åkersberga.

IMG_5312

Barnen har varit uppe hos sin pappa i Åre i helgen så vi har pratat massor via FaceTime. Idag blir det äntligen mammavecka igen och jag längtar efter att få gosa på mina små apor. 

IMG_5318

När vi var klara med vårt jobb i Täby C hoppade vi in i bilen och åkte och flyttpackade ner hela Jessicas lägenhet. Nu bor hon och barnen här hos mig och det har varit en fysiskt tung helg. Det är länge sen jag bar så mycket grejer. In och ut ur flyttbil. Vi har kört massa grejer till Jessicas förråd och lyckats klämma in en del även i mitt förråd. Jag är tacksam över alla gånger Jessica hjälpt mig att flytta, så för mig var det självklart att jag hjälpte henne nu. Jag ser nu på bilden att mitt hår blivit så långt. Fylligt i längderna! Maffigt liksom! Hehe… Det är stridighetens moder som satt sig i mitt hår, men jag har det helt ärligt långt och stripigt än kort och fylligt. Jag har löshår som jag kan sätta in, men jag tänker försöka låta bli även denna månad…

IMG_5310

När det var dags för söndagsjobb inne i stan åkte vi förbi Acko och lämnade Monkey där. Elsa och Bonnie bor där (när det är Ibbes veckor) och jag var tvungen att fota av den här fina teckningen som Elsa hade gjort.

Hon är sex år och har verkligen talang. Jag tycker att hon är så duktig på att rita och det är roligt att höra henne berätta om sina alster. Jag ska be Jessica skriva ner nästa gång hon berättar, så att det finns sparat. Det ger så mycket mer när man plockar fram de sparade teckningarna flera år senare.

IMG_5352

Söndag var ingen vilodag, men heller inte så slitsam arbetsdag. Yamaha bjöd in mig och Jessica till en åktur med frukost i Stockholms skärgård. Även detta är ett betalt samarbete med syns på mitt instagramkonto. Att få betalt för att åka båt och marknadsföra en motor är få förunnat och jag njöt av varje sekund. Båten vi åkte var en Finnmaster T9 med dubbla motorer från Yamaha.

IMG_5321

Jag fick äran att köra båten och gasade upp i 50 knop. Det gick minst sagt fort! Det var en supermysig förmiddag där jag fick lära mig massa nytt om båtar och dessutom få sol på min nos. Jag ser fram emot fler samarbeten med Yamaha.

IMG_5334

Det är en enorm frihetskänsla att komma ut på sjön. Eller ja, havet. Jag och Jessica är uppväxta med båt (aldrig någon i den här prisklassen, den vi åkte går loss på 2,8 miljoner) men jag mår så bra av vind i håret och doften av bränsle och hav. Jag får flashbacks till barndomen och alla sommarnätter vi sovit i båten. Alla gånger jag och Jessica suttit längst fram i fören och sjungit för fulla halsar samtidigt som båten hoppat i vågorna. Gud, blir helt sentimental av detta. Jag har haft en fantastisk barndom och är så tacksam för att Acko funnits (och fortfarande finns) i mitt liv.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Varför ska ni bo ihop?

Jag såg att någon läst i Jessicas blogg att hon och hennes barn flyttar in hos mig. Jag har inte skrivit något om det här än, inte för att jag inte vill, utan för att det har känts långt bort. Jag tycker att det känns som september försvann i ett enda andetag. Jag tror helt ärligt aldrig att en månad har gått så fort som den här. Vad det beror på har jag ingen aning om, men nu är september hur som helst snart slut.

IMG_1126

Oktober stundar och så även inflytt av Jessica, Elsa och Bonnie. Signe sa jag tyvärr nej till. Jag är allergisk, Pontus är allergisk och jag kände att fyra barn, två vuxna, en hamster, en hund OCH en katt (med allt vad det innebär… kattlåda, hår överallt, en hund som vill leka med en katt som vill gömma sig) blev ett moment för mycket.

IMG_0018

Man kanske kan tycka att jag ska acceptera hela lilla familjen, men någonstans drar även jag min gräns. Och den gränsen går där. Jessica och hennes barn flyttar in hos mig en kort period i livet. Hennes hus är förhoppningsvis klart i mitten på januari. Jag har nog satt på mig ett par glasögon som gör allt regnbågsfärgat och härligt, men jag tror helt ärligt att det kommer att bli mysigt.

IMG_4954

Jag och Jessica är så pass tighta och ärliga med varandra att vi kan säga till om något skaver. Och att veta att det bara är under en tidsbegränsad tid underlättar. Jag tänker på barnen också, de är så lyckliga över att de ska få bo tillsammans som syskon. De är ju lika nära som syskon eftersom vi umgås så ofta. Och är ju dessutom typ är syskon rent biologiskt eftersom jag och Jessica är enäggstvillingar. Jag håller på för fullt och rensar  i barnens rum och gör plats för Jessica och kidsen. Jag ser fram emot hösten tillsammans med min tvilling. Det här hade aldrig funkat om det inte var så att Jessica och Pontus kom så bra överens som de gör.

De älskar varandra och fann varandra snabbt. Pontus och jag drömmer fortfarande om att flytta ihop, men som jag skrivit tidigare går inte det att få ihop just nu. Hans liv är i Nacka och mitt i Åkersberga. Hur vi än vrider och vänder på det kommer vi inte fram till något som fungerar. Vårt fokus ligger på våra barn och deras välmående. Vår kärlek och längtan efter att somna och vakna tillsammans varje dag får ta ett steg tillbaka. Vad framtiden har att erbjuda är det ingen som vet och det tycker jag känns spännande.

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00