ANNONS

91 år och på gym

/

Läser i Dagens Industri att motionärerna blir allt äldre. 91-åringar håller till på ett gym i Sickla, lyfter tyngder, tränar balans, fikar och flirtar. Det är hopp om det kommande livet…Måtte man bli lika energisk.Själv borde jag gå ut nu efter att i en hel vecka knappt gått mer än 500 m. Men det är så mycket annat jag ska hinna, som att vänta in väninnan bjuda på tidig middag och sen gå och se Natten är dagens mor på Dramaten. Men imorgon… Så där låter det ofta bland oss lite motionsovilliga. Vad skulle jag vara om jag inte hade min PT Yvonne Lin som piskar in mig varje vecka. Nää snart reser jag mig upp, tar telefonen laddar ner ljudboken och kör ett pass Långholmen runt. Jag vet ju hur glad jag blir. Sen.

Igår var jag konfrencier när Företagarna firade Årets Företagare 2011. Började vid 12 och slutade 24.00 och hade nöjet att höra en fantatisk ung man Björn Söderberg som jobbar i Nepal med att skapa jobb där och se till att hjärnorna i landet stannar. Först var vi på Oscars och sen Stadshuset. 850 företagare från hela landet var vackert uppklädda och jag och Förtagarnas VD (det är en lobbygrupp som ska se till att fler blir entreprenörer och att villkoren blir bättre och rutinerna enklare) var nästan identiskt klädda.

–Va, sa jag när jag såg henne, du också röd klänning.

–Du också svart boa!

Sen gick hela kvällen som en dans, Företagare belönades,servitörerna marscherade fram och tillbaka ungefär som på nobelfesten med olika maträtter, Circus Cirkör underhöll och kvällen avslutades med rockkungen Jerry Williams, och för första gången hörde jag duon Lise och Gertrud – vilka kvinnor! Foten värkte när jag kom hem, men vad gjorde det när man får vara i Blå Hallen och Gyllene salen, Vilket bygge!

Elisabeth Thand Ringqvist är VD för Företagarna.

Så har mitt barnbarnsarmband blivit komplett. Nu hänger också avtrycket av Signes fot min arm. Det är den duktiga företagaren Katinka Bille Lindahl på Västkusten som har företaget Lifestone som jobbar med att bevara minnet av små fötter, händer och annat som vi far- och morföräldrar tycker är så gulligt.

De görs i alla möjliga material. Gå in på hennes hemisda lifestone.com och kolla om du vill beställa nåt till jul. Själv älskar jag att ha mina tre barnbarns avtryck runt min arm. Det känns som om de är med mig.

På tisdag ska jag intervjua Juholt. Är det nå´t ni inte tycker någon frågat honom om, tipsa mig!

På söndag är det dax för ny Lycko-kryss med författare – det ska bli så kul. Då möter jag också 700 läsare.

22

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00