Inget är tillrättalagt och prydligt hos Jessica Lasses, amelias nya bloggare. Hon beskriver livet, som det är: vackert och fult, kul och tråkigt.
Inget är tillrättalagt och prydligt hos Jessica Lasses, amelias nya bloggare. Hon beskriver livet, som det är: vackert och fult, kul och tråkigt. Foto: Privat

Ny bloggare på amelia.se: ”Att våga något nytt är det coolaste som finns”

Nu startar den glamourösa, roliga, svärande, halvgalna – och helhärliga – Jessica Lasses en ny blogg på amelia.se.

– Det blir absolut inget prydligt, tillrättalagt, lyckligt låtsasland där allt och alla mår perfekt. Jag vill förmedla känslan av att skita i det blå skåpet, säger hon.

Det lyser om Jessica Lasses, 46, när hon berättar vad hennes blogg på amelia ska handla om. Faktum är att det lyser om henne för det mesta – det vet hennes tusentals följare på Instagram och alla poddlyssnare. I Jessicas värld händer det alltid något nytt, alltifrån oväntade skönhetstips och drömresor till valkar i midjan, ålderskris, renoveringskaos och efterfest i badkaret.

Hallå där, Jessica! Vad ska din blogg på amelia handla om?

– Det är nästan lättare att säga vad den INTE ska handla om. Det blir absolut inget prydligt, tillrättalagt, lyckligt låtsasland där allt och alla mår perfekt. Jag vill förmedla känslan av att skita i det blå skåpet! Att det är okej att känna sig trött på familjen och drömma om att flytta till Bali och öppna en bar.

– Det är okej att ha ångest över att vara 46 år och välja golvet som garderob i stället för den faktiska garderob som finns i huset. Någon sa till mig att jag presenterar livet som både vackert och fult, kul och tråkigt. Den beskrivningen gjorde mig så himla glad, för det är ju så livet ser ut.  

 

JESSICA LASSES

Ålder: 46.

Bor: I funkisvilla i Nacka.

Familj: Maken Marcus, 40, sönerna Oscar, 13, och Douglas 9, katten Pepsi och hunden Sture.

Gör: Driver säljbolag, gör podden Mitt i livet med Malin Gramer, ärinfluencer och bloggar. Och renoverar...

 

Du och familjen bodde i Marbella åren 2018–2020. Hur kom det sig, och vad gjorde ni där? 
– Vi har övervintrat i Thailand några gånger. Levt öliv på Koh Lanta med barnen i skolan där. Vi funderade på om det fanns någon möjlighet att göra samma sak lite närmare Sverige. Det blev Spanien. Vi skickade i väg en ansökan till skolan i Marbella, fick plats och flyttade dit.

– Planen var att stanna ett halvår men det blev två år, för vi trivdes så fantastiskt bra. Vi gjorde samma saker i Spanien som i Sverige men med mer paddel, restaurangbesök och bad i havet. Vi utforskade stränder och bergsbyar tillsammans som familj.

Min mamma och våra vänner brukar skaka på huvudet och fråga hur vi orkar.

Du har flyttat många gånger även i Stockholmsområdet. Varför flyttar du så ofta? 
– Vi är lite rastlösa, både jag och Marcus. Vi gillar att renovera, se något växa fram där vi själva har möjlighet att påverka resultatet. Och när vi är klara har vi en tendens att vilja röra på oss. Min mamma och våra vänner brukar skaka på huvudet och fråga hur vi orkar. Men på något självplågande sätt tycker vi att det är kul.

”Behåll brudklänningen – förbannat kul att glida runt i den, alltid en humörhöjare”, tipsar Jessica Lasses. Själv bär hon sin brudklännig varje bröllopsdag. Foto: Privat

Du jobbade tidigare i livet som annonssäljare, servitris, fotograf och som vikarie på förskola…

– Jag var 21 och avskydde barn, vilket barnen märkte ganska snabbt eftersom de är smarta små jäklar. Det slutade med att alla barnen hatade mig och jag fick inte komma tillbaka efter första dagen, så det var en kort karriär.

 Sedan sa du upp dig och startade eget och i dag försörjer du dig som influencer. Berätta lite mer om den resan.
– Jag hamnade på ett företag som fick mig att må fruktansvärt dåligt. Min självkänsla och mitt egenvärde var nedtryckt i marken. Jag stod ut i sex månader innan allt sket sig och jag stod där som 40 år – med relativt små barn – och arbetslös.

– Jag funderade på vad jag var bra på och startade tillsammans med en tjejkompis ett säljbolag, som i början jobbade med influencer-samarbeten. Men vi kom snart fram till att influencers kan vara fruktansvärt jobbiga att samarbeta med (skratt). Jag bytte inriktning och började göra annat i stället, som att starta en podd med Malin Gramer.

 Vad har du för roliga saker på gång i livet?
– Det här så klart! Att blogga på amelia är en gammal dröm för mig och jag ser verkligen fram mot att få möjlighet att uttrycka mig i längre texter än vad till exempel Instagram tillåter. Annars planerar jag och Malin att få till en livepodd nu när det är tillåtet igen, det skulle vara så fantastiskt underbart att få träffa våra lyssnare live.

Drömmiga blombilder från semestern på Gotland. Foto: Privat

 Har du något motto som du lever efter? Vad driver dig i livet?
– Jag har tatuerat What if you fly* på min högerarm. Det får mig att våga ta massor av beslut. Att våga är skitläskigt, men det är så förbannat coolt när du väl tar steget.

 Vad vill du ge dina bloggläsare? 
– Humor och igenkänning.

 Vem inspireras du själv av som yrkeskvinna?
– Jag inspireras av många kvinnor i min närhet, som min mamma och mina vänner. Men en kvinna som jag tycker är förbannat rolig och otroligt driven och ibland får mig ibland att tänka ”jag önskar jag var hon” är Celeste Barber. Hon får kvinnor i hela världen att skratta högt och samtidigt lyckas hon presentera ett allvar i mycket av det hon lyfter, och det är en perfekt jäkla kombo. Följ henne på Instagram, allihop! 

Har du några andra råd till amelias bloggläsare?
– Var snäll. Ha kul. Våga, för tänk om du flyger!

* Citatet kommer från en dikt av poeten Erin Hanson.

LÄS BLOGGEN HÄR!