Zucchiniplättar
Recept på zucchiniplättar. Bikarbonat i plättarna gör att de blir pösiga och fina. Syran i yoghurten tar bort den bismak som bikarbonat kan ge.
Ingredienser
-
1
zucchini
- stor (ca 400 g)
-
150 g
fetaost
-
0,5 kruka
mynta
-
2
ägg
-
1 dl
grekisk yoghurt
-
2,5 dl
vetemjöl
-
1 tsk
bikarbonat
-
1 tsk
salt
-
0,5 dl
olivolja
Garnering
-
mynta
-
citronklyftor
Gör så här
-
1. Grovriv zucchinin på rivjärn ner i en bunke, vätskan ska vara kvar. Finriv fetan ner i bunken. Repa och hacka hälften av myntan och blanda i.
-
Rör ner ägg och yoghurt i zucchini-blandningen. Blanda mjölet med bikarbonat och salt och rör ner i smeten.
-
Klicka ut smeten i en stekpanna med olja. Stek plättarna ca 3 min på varje sida.
-
Lägg plättarna på ett fat och garnera med mynta och citronklyftor.