Zucchinipiccata med sås på färska honungstomater och saffranscouscous
Zucchinipiccata med färsk honungstomatsås och saffranscouscous är en festlig vegorätt. Honungstomater är väldigt söta och goda och passar perfekt i den snabblagade tomatsåsen.
Ingredienser
-
1
zucchini
- (ca 300 g)
-
50 g
parmesan
- riven
-
1
ägg
-
0,5 dl
vatten
-
2 krm
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
-
1 dl
vetemjöl
-
2 msk
olivolja
Sås
-
1
bananschalottenlök
-
1
vitlöksklyfta
-
1 msk
olivolja
-
2 msk
tomatpuré
-
2 dl
vatten
-
0,5 dl
vitt vin
- torrt
-
0,5 tsk
strösocker
-
0,5 tsk
salt
-
0,5 krm
cayennepeppar
-
10
honungstomater
-
4 kvistar
basilika
Couscous
-
1,5 dl
couscous
-
3 dl
vatten
-
2 krm
saffran
-
2 krm
salt
-
1 msk
smör
Garnering
-
basilika
Gör så här
-
Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på vatten och vin och krydda med socker, salt och peppar. Låt koka utan lock ca 5 min. Halvera tomaterna och strimla basilikan. Blanda ner tomater och basilika i såsen. Ta kastrullen åt sidan.
-
Couscous: Koka upp vattnet med saffran och salt. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt couscous. Låt stå under lock ca 5 min. Blanda ner smöret i couscousen.
-
Skär zucchinin i ca 1 cm tjocka skivor på längden. Blanda ihop ost, ägg och vatten. Krydda med salt och peppar. Vänd skivorna först i mjöl och sedan i ägg- och ostblandningen.
-
Stek zucchiniskivorna i olja ca 3 min på varje sida. Lägg upp på tallrikar tillsammans med couscous och tomatsås. Toppa med basilika och servera.