Zucchinipaj med parmesan

Zucchinipaj med parmesan passar bra till italienska charkuterier eller bara med en sallad.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 krm salt
  • 2 - 3 msk vatten

Fyllning

  • 1 zucchini - (400 g)
  • 1 burk paprika - grillad, strimlad (290 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • sallad
  • parmaskinka

Gör så här

  1. Skär smöret i mindre bitar. Mixa ihop smör, mjöl, ost och salt i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 20 min. Sätt ugnen på 225°.

  2. Fyllning: Ansa och skär zucchinin i skivor. Låt paprikan rinna av men spara oljan. Stek zucchiniskivorna i oljan från paprikan i omgångar tills den fått fin färg. Ta upp på ett fat så länge.

  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min. Sänk ugnsvärmen till 200°. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, ost, salt och peppar. Lägg paprikan i pajskalet och lägg på zucchiniskivorna. Häll över äggstanningen.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna. Hit går att förbereda.

  5. Värm pajen mitt i ugnen i 150° ca 15 min innan den ska ätas. Servera med sallad och parmaskinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!