Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Zucchinibiffar med svartkålswok

De här saftiga zucchinibiffarna med gräslök och grillost blir lätt en favorit. Biffarna är goda att servera med en svartkålswok.

Christina Asplund
Zucchinibiffar med svartkålswok
Zucchinibiffar med svartkålswok
Zucchinibiffar med svartkålswok
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 g zucchini
  • 0,5 tsk salt - + 0,5 tsk
  • 150 g grillost
  • 3 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl - eller Maizena majsstärkelse
  • 0,5 dl gräslök - strimlad
  • 0,5 krm nymald svartpeppar
  • 0,5 dl rapsolja

Svartkålswok

  • 250 g svartkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Grovriv zucchinin och lägg den i en sil. Blanda den med 1/2 tsk salt. Låt stå i ca 5 min. Tryck och pressa ut så mycket vätska som möjligt ur zucchinin. 

  2. Grovriv osten. Blanda zucchinin med ost, 1/2 tsk salt, ägg, mjöl och gräslök. Krydda med peppar och rör om till en jämn smet.

  3. Skeda upp små biffar i en medelvarm stekpanna med olja. Platta till dem något med skeden. Stek dem i omgångar i 2–3 min på varje sida. Lägg biffarna på ett fat.

  4. Svartkålswok: Repa och riv kålen i bitar. Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor.

  5. Woka kål, vitlök, rödlök och äpple i olja i en het stekpanna med olja i ca 5 min. Krydda med salt och peppar.

  6. Servera biffarna med svartkålswoken.

Vad tyckte du om receptet?