Zucchinibåtar med labneh-röra

Zucchinibåtar med labneh-röra är en god liten rätt som passar som förrätt eller på buffébordet. Labneh är salta och krämiga ostbollar som ligger i olja. Finns i välsorterad matbutik. Passar perfekt i mild bakad zucchini.
Goda zucchinibåtar med labneh-röra.
Goda zucchinibåtar med labneh-röra. Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 1 zucchini - stor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 8 labnehbollar
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 tsk koriander - mald

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera zucchinin på längden och skrapa ut kärnorna med en tesked. Skär halvorna i 4 bitar vardera och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper med snittsidan upp. Ringla över olja och krydda med salt och peppar.

  2. Kärna ur och finhacka chilin. Mosa labneh-bollarna med en gaffel och blanda i chili och koriander. Fördela röran på zucchinibitarna och tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills zucchinin är mjuk och osten fått lite färg.

  3. Låt svalna och garnera med korianderblad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!