Zucchini- och majsbröd

Zucchini- och majsbröd är typiskt för amerikanska södern. Här har vi lagt till riven zucchini som gör brödet ännu saftigare.  Servera med mycket smör!
Monica Eisenman
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3,5 dl filmjölk
  • 3 dl polenta
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 zucchini - små (ca 250 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner smör och filmjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna. Rör ihop mjölblandningen med filmjölksblandningen till en slät smet.

  2. Riv zucchinin och blanda ner i smeten. Smörj och mjöla en rektangulär bakform (ca 20 x 30 cm) eller en gjutjärnspanna, ca 24 cm i diameter.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min, tills en provsticka är torr. Brödet är godast nygräddat men går även bra att servera kallt.

Vad tyckte du om receptet?