Zucchini fylld med lammkorv och fetaost

Lammkorvsfyllda zucchini med fetaost passar både till vardag och fest. Det är viktigt att zucchinin har kvar lite botten för att fyllningen inte ska rinna ut.  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 zucchini - små (à 200 g)
  • 250 g lammfärs
  • 100 g lammkorv - färsk
  • 0,5 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk koriander - mald
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl tomater - passerade
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 10 aprikoser - torkade
  • 100 g fetaost
  • 2 msk mynta - hackad

Vitlöksyoghurt

  • 2 dl yoghurt - naturell
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Halvera zucchinin på längden. Gröp ut kärnorna med en tesked och släng bort. Lägg zucchinin med den kupade sidan ner i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min, tills de är mjuka.

  2. Skär korven i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med kryddorna. Smula i färsen och tillsätt korven. Låt steka ca 5 min. Häll i tomaterna och låt sjuda ca 5 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda ner dem i färsen. Fördela färsröran i zucchinin och smula över fetaosten. Strö över myntan och tillaga zucchinin ytterligare ca 5 min.

  4. Vitlöksyoghurt: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt honungen, krydda med salt och peppar.

  5. Garnera zucchinin med mynta och servera direkt tillsammans med yoghurten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!