Zucchini fylld med lammkorv och fetaost
I ugn: 20 minuter
Aktiv tid c:a 25 minuter
Lammkorvsfyllda zucchini med fetaost passar både till vardag och fest. Det är viktigt att zucchinin har kvar lite botten för att fyllningen inte ska rinna ut.
Ingredienser
-
4
zucchini
- små (à 200 g)
-
250 g
lammfärs
-
100 g
lammkorv
- färsk
-
0,5
gul lök
-
2
vitlöksklyftor
-
1 tsk
koriander
- mald
-
1 tsk
spiskummin
- mald
-
0,5 tsk
kanel
- mald
-
1 msk
olivolja
-
1 dl
tomater
- passerade
-
3 krm
salt
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
10
aprikoser
- torkade
-
100 g
fetaost
-
2 msk
mynta
- hackad
Vitlöksyoghurt
-
2 dl
yoghurt
- naturell
-
1
vitlöksklyfta
-
1 msk
honung
-
0,5 tsk
salt
-
1 krm
svartpeppar
- nymald
Garnering
-
mynta
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Halvera zucchinin på längden. Gröp ut kärnorna med en tesked och släng bort. Lägg zucchinin med den kupade sidan ner i en smord ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen 15–20 min, tills de är mjuka.
-
Skär korven i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med kryddorna. Smula i färsen och tillsätt korven. Låt steka ca 5 min. Häll i tomaterna och låt sjuda ca 5 min. Krydda med salt och peppar.
-
Skär aprikoserna i mindre bitar. Blanda ner dem i färsen. Fördela färsröran i zucchinin och smula över fetaosten. Strö över myntan och tillaga zucchinin ytterligare ca 5 min.
-
Vitlöksyoghurt: Skala och pressa ner vitlöken i yoghurten. Tillsätt honungen, krydda med salt och peppar.
-
Garnera zucchinin med mynta och servera direkt tillsammans med yoghurten.