Yuzupannacotta med yoghurt och sesamkakor

Yuzupannacotta med yoghurt och sesamkakor är frisk i smaken av både yoghurt och yuzu. Den har en len, krämig konsistens och är lagad utan gelatin. Kan göras upp till tre dagar innan den ska serveras.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl gelésocker multi
  • 2 msk yuzujuice - rumsvarm
  • 5 msk matyoghurt - rumsvarm

Gelé

  • 0,5 dl apelsinjuice
  • 1 msk yuzu
  • 0,75 dl gelésocker multi

Garnering

  • 1 pkt sesamkakor - (40 g)

Gör så här

  1. Blanda grädde och gelésocker multi i en liten kastrull. Koka upp och sjud ca 1 minut under omrörning. Stäng av spisen. Det är viktigt att inte tillsätta mycket kall vätska på en gång då stelnar geléet och pannacottan blir grynig. Se till att inte yuzujuicen och yoghurten inte är iskalla när de tillsätts. Rör ner yuzu, 1 matsked i taget. Blanda väl. Tillsätt yoghurten matskedsvis.  Häll smeten i små glas. Ställ i kylen ca 3 timmar.

  2. Gelé: Blanda apelsinjuice med yuzu och gelésocker multi i en kastrull. Koka upp och sjud ca 1 minut. Låt gelén svalna till rumstemperatur.

  3. Ös ett tunt lager gelé över pannacottan. Ställ i kylen för att stelna ca 1 timme.

  4. Skär sesamkakor i bitar med en vass kniv. Servera pannacottan med bitar av kakorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!