Dessert med maräng, yuzu och glass

Yuzu- och marängdessert är en enkel och ljuvligt god dessert. Gör din egen curd och varva med grädde, glass och maräng. Yuzujuice finns i välsorterade livsmedelsbutiker.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 l vaniljglass
  • 20 maränger
  • 50 g mandel - rostad

Yuzucurd

  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl yuzujuice - eller 1 dl pressad citron

Gör så här

  1. Yuzucurd: Vispa ihop äggulor och ägg. Smält smör och socker under omrörning.

  2. Häll ägg och yuzujuice i kastrullen och vispa ihop. Sjud curden under kraftig vispning tills den blir tjock och krämig, ca 3 min, använder du citron tar det 5–10 min. Häll krämen i en skål och täck med plastfolie. Låt kallna. Ställ curden i kylen för att stelna, ca 5 timmar.

  3. Vispa grädden fluffig. Varva curd, grädde, glass och maränger i skålar. Strö på rostad mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!