Yoghurtpannacotta med havtornsgelé

Vi är många som älskar pannacotta. På sommaren är det fräscht att servera färska bär till, men under hösten och vintern känns en varmröd havtornsgelé och kardemummakärnor mer rätt. Jag blandar gärna yoghurt i smeten, då blir inte pannacottan så fet. Men för den som önskar en klassisk, mer gräddig pudding, går det bra att utesluta yoghurten och ta 5 dl grädde i stället.
Mitt Kök
Ove Lindfors
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång - frön från
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk kardemummakärnor - nystötta
  • 3 dl naturell yoghurt - 3 % fett

Topping

  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl havtorn - frysta

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten cirka 5 minuter.

  2. Koka grädde, vaniljfrön, socker och kardemumma sakta några minuter. Ta från värmen och blanda i gelatin och yoghurt.

  3. Häll upp i glas eller koppar. Låt stelna i kylen minst 4 timmar.

  4. Efter halva tiden kan toppingen hällas på. Smält försiktigt marmeladen i en liten kastrull. Vänd ner havtornen. Låt svalna och skeda över pannacottan. Ställ tillbaka i kylen i två timmar till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök