Yoghurtglass

Fräsch syrlighet
Ola Lauritzson

Ingredienser

  • 2 dl naturell yoghurt
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 2 tsk hermesetas strö - eller 1 krm stevia
  • 1,5 dl bär - eller 20 g mörk choklad 70%,

Gör så här

  1. Vispa grädden till fast skum. Dela vaniljstången och skrapa ur innehållet. Blanda ner i grädden. Rör ner sötningsmedel.

  2. Blanda ner yoghurten. Frys yoghurtglassen antingen i frysen eller i en glassmaskin. I frysen behöver den stå ca 2,5 timmar. Rör om varje halvtimme. I glassmaskin tar det ca 20 minuter och glassen måste serveras genast. Q Till yoghurtglass kan du använda mild naturell yoghurt, grekisk eller turkisk yoghurt eller matyoghurt. Yoghurtglass ska ätas direkt och blir inte god av att förvaras i frysen. Vill du ha 4 portioner är det bättre att göra två omgångar än att dubblera receptet. Du kan smaksätta din glass med färska eller frysta bär eller exempelvis hackad mörk choklad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!