Yoghurtglass med rabarber- och hallonrippel

Yoghurt i glassmeten ger lite extra syrlighet. Svalkar fint en varm sommardag!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl strösocker - +3/4 dl
  • 3 dl naturell yoghurt - mild
  • 200 g rabarber
  • 1 dl hallon
  • 1 msk ingefära - riven

Valnötter

  • 50 g valnötskärnor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Blanda grädde, äggulor och 1 dl socker i en kastrull. Sjud under omrörning tills smeten tjocknat. Låt kallna.

  2. Blanda smeten med yoghurt och ställ i kylen ca 2 timmar så att den är riktigt kall.

  3. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Koka rabarber, hallon, ingefära och 3/4 dl socker i en kastrull ca 5 min. Låt kallna.

  4. Grovhacka valnötterna. Smält sockret i en stekpanna tills det är ljusbrunt. Blanda i nötterna och häll genast upp dem på ett bakplåts-papper. Låt kallna. Krossa valnötterna grovt.

  5. Frys glassmassan i en glassmaskin. Ringla i rabarberblandningen. Fördela glassen i glas och toppa med de kanderade nötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!