Yoghurt med karamelliserade mandlar och hallon

Recept på yoghurt med karamelliserade mandlar och hallon. Den här lilla rätten kan du äta som lyxig frukost eller som dessert eller mellanmål. Använder du frysta hallon som inte är svenska bör du hetta upp dem i mikron först och sedan låta dem svalna.
Allt om Mat
Recept på yoghurt med karamelliserade mandlar och hallon.
Recept på yoghurt med karamelliserade mandlar och hallon. Foto: Anna Skog

Ingredienser

  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl sötmandel
  • 1 ask hallon - frysta (250 g)
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk florsocker

Gör så här

  1. Smält sockret i panna till en gyllenbrun färg, rör inte utan skaka pannan några gånger under tiden. Tillsätt mandeln och rör tills allt blandats. Häll upp mandeln på bakplåtspapper och låt kallna.

  2. Hacka mandeln grovt. Tina hallonen.

  3. Blanda yoghurt och florsocker.

  4. Varva mandel, hallon och yoghurt i fyra små glas. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!