Yoghurt med blåbär och limehonung
Blåbär- och limekombinationen är en fullträff. Frysta blåbär är utmärkt så här års, även om desserten blir ännu lite godare med färska. Här ska det vara grekisk yoghurt som är krämig och har en mild syra.
Ingredienser
-
4 dl
grekisk yoghurt
-
0,5 dl
honung
- flytande eller fast
-
1
lime
-
200 g
blåbär
- frysta och tinade
Gör så här
-
Värm honungen om den är fast. Värm i mikro ca 10 sekunder tills den blir rinnig. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet. Blanda samman honung och limeskal.
-
Mosa hälften av bären och smaksätt med någon tsk av honungen. Blanda bärmoset med hälften av yoghurten.
-
Blanda ner bäryoghurten i resten av yoghurten lite slarvigt. Lägg upp i skålar med resterande bär och ringla över limehonung.