Yakiniku

Många tycker om den japanska rätten yakiniku. Marita har gjort yakiniku i många år efter detta recept som hon nu vill dela med sig till Allt om Mat:s läsare.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 g entrecôte - eller biff, frusen
  • 1,5 dl soja - japansk
  • 3 msk mirin (söt matlagningssake)
  • 3 msk sherry - torr, eller sake
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ingefära - färsk riven
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 dl purjolök - fint skuren
  • 2 msk sesamfrö

Tillbehör

  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Låt entrecôten halvtina och skär den sedan i mycket tunna skivor.

  2. Blanda alla ingredienserna till såsen utom purjolök.

  3. Varva köttskivorna med såsen. Blanda ordentligt sa att såsen når köttet överallt. Låt marinera 2–6 timmar.

  4. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Tillsätt purjolöken mot slutet.

  5. Strö över lite sesamfrö och servera med ris, isbergssallad och gurka.

  6. Ps. Mirin finns på den asiatiska hyllan eller i en asiatisk butik. Köttet ska frysas för att sedan halvtina och skäras i riktigt tunna skivor.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!