Yaki tori – kycklingspett

Yaki betyder grillat och tori kyckling. Vi använde kycklinglårfilé till spetten som kryddats med den friskt citrondoftande sanshopepparn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g kycklinglårfilé
  • 1 purjolök - eller salladslökar, 10 cm
  • 0,5 tsk salt
  • 4 träspett

Gör så här

  1. Ansa purjolöken och skölj den. Dela den på hälften längs med och skär sedan små bitar av varje halva som på bilden.

  2. Skär lårfiléerna i små kuber.

  3. Bryt av spetten i lagom storlekar.

  4. Trä upp tre kycklingkuber på varje pinne med en purjolöksbit emellan.

  5. Krydda lite lätt och grilla dem i het panna några minuter på varje sida och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!