Wraps med äggsallad och varmrökt lax

Wraps med äggsallad och varmrökt lax är gott på picknick. Packa äggsallad och tillbehör var för sig om du tar med wrapsen på picknick.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 bit gurka - ca 10 cm
  • 2 salladslökar
  • 1 rödlök - liten
  • 1 saltgurka
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 tsk ättiksprit - (12 %)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 tunnbröd

Tillbehör

  • 200 g pepparlax - rökt, MSC - eller ASC-märkt
  • isbergssallad
  • gemsallad
  • saltgurka
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull. Fyll på med vatten och låt äggen koka upp. Koka dem ca 6 min. Spola äggen i kallt vatten. Skala och grovhacka dem.

  2. Skala och kärna ur gurkan och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Finhacka saltgurkan.

  3. Vispa grädden och blanda med majonnäsen. Smaksätt med ättika och krydda med salt och peppar. Vänd ner ägg, gurka och lök.

  4. Lägg tunnbröden på ett smörgåspapper och lägg på pepparlax, äggsallad, sallad och saltgurka. Vik in kanterna, med botten först, och gör en wrap med smörgåspapperet. Servera med citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!