Wontonknyten med sötsur sås

Giew Thod Grob - Wontonknyten med sötsur sås. Knytena kan frysas efter att de är lätt friterade och kalla. Låt dem tina i kylen och fritera dem igen när de ska serveras.
Allt om Mat

Till färsen

  • 250 g fläskfärs
  • 150 g räkor - skalade, grovhackade
  • 3 msk purjolök - finhackad
  • 3 msk morot - finhackad
  • 1 tsk korianderfrön - krossade
  • 1 tsk vitpepparkorn - krossade
  • 1 msk ostronsås
  • 1 msk bönsoja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 vitlöksklyftor - finhackade

Paket

  • 2 wontondeg
  • 1 l olja - till fritering

Tillbehör

  • 1 burk sötsur sås

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser till färsen. Arbeta färsen väl. Lägg ca 1/2 tsk av färsen på mitten av 1 wontonark och snurra ihop till ett knyte.

  2. Värm oljan till 160°. Fritera knytena gyllenbruna, ca 2 min, och låt dem rinna av på hushållspapper. Hit går bra att förbereda.

  3. Hetta upp oljan igen och fritera paketen gyllenbruna. Låt rinna av på papper och servera med såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!