Wokade grönsaker med cashewnötter

Laga en en hälsosam grönsakswok med fräscha smaker av chili och ingefära. Lättlagad vegetarisk wok som är enkel att dubbla och göra till fler. Wokade grönsaker när de smakar är som bäst.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 cm ingefära - färsk
  • 0,5 - 1 röd chili
  • 2 msk rapsolja
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 huvud salladskål
  • 250 g sojabönor - frysta och tinade
  • 100 g böngroddar - färska
  • salt - peppar

Servera med

  • limeklyftor
  • teriyakisås

Garnera med

  • cashewnötter - rostade

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Det går lättast att skrapa av skalet på ingefäran med en tesked. Dela, kärna ur och finhacka chilin.

  2. Skala och skär morötter och palsternackor i tändsticksstrimlor. Ansa och skär purjolöken i sneda skivor. Skär salladskålen i strimlor.

  3. Woka vitlök, chili och ingefära i en het stekpanna med olja, 10 sekunder. Tillsätt rotfrukterna och efter 2 minuter purjolök, salladskål, sojabönor och böngroddarna. Salta och peppra.

  4. Lägg upp på tallrikar och strö över rostade cashewnötter. Servera och med limeklyfta och teriyakisås. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!