Wok med strimlad kyckling

Wok med strimlad kyckling görs av färdigstrimlade kycklingfiléer som är praktiskt och tidbesparande.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer - strimlade
  • 1 ananas
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk masalacurry
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 1,5 msk kycklingfond - konc
  • 1 msk lime - pressad

Garnering

  • sesamfrön - svarta
  • koriander

Tillbehör

  • ris

Gör så här

  1. Skär bort skalet och den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i stora bitar. Kärna ur och strimla chilin. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Hetta upp oljan i woken. Tillsätt kyckling, ananas, chili, lök och vitlök och woka under omrörning ca 5 min. Tillsätt curryn och woka ytterligare ca 3 min.

  3. Blanda kokosmjölken med fond och lime. Häll blandningen i woken och låt koka ca 3 min.

  4. Strö sesamfrön och koriander över woken och servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!