Wok med quorn

Wok med quorn smaksätts med ume su. Ume su är en vinäger som bildas när man i Japan jäser frukter, t ex plommon. Den är skarpt syrlig och har en god sälta. Kan ersättas med t ex vitvinsvinäger och lite extra salt.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 400 g quornbitar - frysta
  • 400 g broccoli
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl cashewnötter

Marinad

  • 3 msk soja - japansk
  • 2 msk wasabipasta
  • 2 msk rårössocker
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk ume su - (japansk vinäger)

Garnering

  • broccoligroddar

Tillbehör

  • bulgur - eller couscous

Gör så här

  1. Marinad: Blanda alla ingredienser. Lägg i de frysta quornbitarna och blanda nog. Låt marinera i rumstemperatur ca 1 timme.

  2. Ansa och skär broccolin i buketter och stammen i skivor. Ansa och skär salladslöken i ca 3 cm långa bitar.

  3. Hetta upp oljan i woken. Tillsätt quorn, broccoli, salladslök och cashewnötter och woka under omrörning ca 8 min.

  4. Toppa woken med broccoligroddar och servera med bulgur eller couscous.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!