Wok med ingefära och fläskfilé

Ingefärsdoftande wok med fläskfilé. Hemligheten med en perfekt wok är att steka i en riktigt het wok- eller stekpanna under kort tid. Woka fläskfilén och grönsaker i omgångar.
Allt om Mat

Fläskfiléwok

  • 600 g fläskfilé
  • 2 snackpaprikor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 rödlök
  • 1 purjolök - liten
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 4 dl broccolibuketter - förvällda

Woksås

  • 3 msk ingefära - finriven färsk
  • 3 msk japansk soja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 msk ostronsås

Garnering

  • 1 dl cashewnötter - rostade
  • 1 msk ingefära - strimlad färsk

Gör så här

  1. Sås: Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå i rumstemperatur ca 10 min.

  2. Putsa och skiva köttet. Kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skala och strimla rödlöken. Ansa och strimla purjon.

  3. Bryn köttet i omgångar i 1 msk olja i en stor wok. Ta upp på en tallrik.

  4. Skölj ur och torka woken. Fräs paprikan i 1 msk olja och woka under omrörning ca 1 minut. Tillsätt rödlök och fräs ca 1 minut. Tillsätt purjo, chili och broccoli och woka 1-2 min.

  5. Tillsätt köttet, sila över såsen och låt allt bli genomvarmt. Garnera med nötter och finstrimlad ingefära.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!