Wok med fläskfilé och svamp

Fläskfiléwok med svamp och messmör får en söt, lite karamellig smak av messmöret.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 250 g svamp - t ex skogschampinjoner
  • 200 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl messmör
  • 1 msk soja - kinesisk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 kruka timjan

Tillbehör

  • färskpotatis - kokt

Gör så här

  1. Putsa och skär fläskfilén i tunna skivor. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finstrimla sellerin. Ansa och skär purjolöken i skivor.

  2. Hetta upp oljan i woken. Woka fläskfilé, svamp, selleri och purjolök under omrörning ca 8 min.

  3. Rör ihop messmör och soja. Krydda med salt och peppar. Blanda ner såsen i woken och rör om.

  4. Hacka hälften av timjanen och blanda ner i woken. Garnera med resten av timjanen. Servera genast med nykokt färskpotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!