Wienersnurror med äpple, nötter och mandelmassa

Wienersnurror! Man kan göra underverk med en rulle kyld smördeg. Dessa äppelsnurrorna är även läckra till julkaffet.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Wienersnurror

  • 1 rulle smördeg - kyld, (270 g)
  • 100 g mandelmassa
  • 50 g valnötter
  • 2 äpplen - gärna Ingrid Marie
  • 1 tsk kanel - mald

Pensling

  • 1 ägg

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 0,5 msk äppelmust - eller äppeljuice

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Rulla ut smördegen på en skärbräda. Grovriv mandelmassan. Grovhacka nötterna, ta undan lite till garnering. Strö mandelmassa och nötter över degen. Kärna ur och grovriv äpplena. Strö äppelriv och kanel över degen. Rulla ihop till en rulle

  2. Skär rullen i ca 2 cm breda skivor. Lägg dem med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ovanpå och runt om med uppvispat ägg och strö över de sparade nötterna.

  3. Grädda snurrorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler.

  4. Rör ut florsockret med musten. Ringla glasyren på snurrorna och servera dem ljumma.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!