Wienerkorvcroissanter

Gör croissanterna matigare genom att baka in en korv i dem. Supergott!
Mitt Kök
Foto: Eva Hildén
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 förp smördeg - utkavlad
  • 4 wienerkorvar
  • 3 - 4 dl ost - riven
  • 3 - 4 tsk senap
  • 1 litet ägg
  • 2 msk sesamfrö
  • 2 msk persilja - hackad

Till servering

  • senap
  • srirachasås
  • 200 g cocktailtomater - delade
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Rulla ut smördegen. Dela den i två bitar på bredden. Dela varje bit i två trekanter.

  3. Placera korvarna på kortsidorna av degtrekanterna.

  4. Strö över ost. Klicka över senap. Rulla ihop från kortsidan och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg, strö på sesamfrön och grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter eller tills de blivit gyllengula. Garnera med hackad persilja.

  5. Servera med senap, srirachaketchup och cocktail- tomater blandade med olja, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök